| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

198. Kolesterol Nedir?

Kolesterol sadece yediğiniz yiyeceklerden gelmez. Amerikan Kalp Birliği'ne göre vücudunuz yaklaşık yüzde 75 yapıyor ve gerisi yiyeceklerden geliyor. Kolesterol testi sonuçları, ABD'deki ölüm nedeni olan kalp hastalığı riskini, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre belirlemenize yardımcı olur.

Test Sonuçları

Kolesterolünüzü yakın zamanda kontrol ettiyseniz Doktorunuz muhtemelen toplam kolesterolünüzü ölçmek için oruç lipit profili olan bir kan testi istedi. Toplam kolesterol değeri hem HDL'yi hem de "iyi" ve LDL'yi veya "kötü" kolesterolü temsil eder. Ulusal Kolesterol Eğitim Programı, toplam kolesterol seviyesini 200'den düşükse istenirse sınıflandırır; sınır çizgisi 200 ila 239 arası yüksekse; ve eğer 240'dan büyükse yüksek. 200 veya daha yüksek bir kolesterol seviyesi, Amerikan Kalp Birliği'ne göre kalp hastalığı riskinizi yükseltir.

LDL Kolesterol

Toplam kolesterol sonuçlarınızı aldığınızda doktorunuza sorun LDL seviyeniz için. Ulusal Kolesterol Eğitim Programı, 2001 ATP III özet raporunda yüksek LDL kolesterolün kalp hastalığının başlıca bir nedeni olduğunu bildirmiştir. Rapor LDL kolesterol seviyesini 100'den düşükse optimal olarak sınıflandırır; sınır çizgisi 130 ila 159; 160 ila 189 arası yüksekse, kalp hastalığı için diyabet gibi başka risk faktörleriniz varsa, doktorunuz LDL kolesterolünüzü düşürmenizi isteyebilir.

HDL Kolesterol

HDL “iyi kolesterol” çünkü yüksek seviyeler, aşırı kolesterolü atardamarlarınızdan kaldırarak kalp hastalıklarına karşı korunmanıza yardımcı olur (Bkz. Ref 2). Ulusal Kolesterol Eğitim Programı, istenildiği gibi 40'tan büyük bir HDL seviyesini sınıflandırır (bkz. Ref 1 pg 3). Kalp sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite HDL seviyelerini artırabilir.

Total Kolesterolü Normal Tutmak

Yaşam tarzı değişiklikleri kolesterol seviyesini 200'ün altında tutmaya yardımcı olabilir. . Kalbi sağlıklı bir diyet yüksek lif, düşük sodyum ve düşük yağ sunar. Daha fazla meyve, sebze, kepekli tahıllar ve az yağlı protein yiyerek ve tuz alımınızı azaltarak bunu başarın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com