| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Lipidler Vücutta Nasıl Depolanır?

Lipit terimi, suda çözünemeyen doğal olarak oluşan bir organik molekülü tanımlar. Birçok insan, yağ ve lipit terimlerini birbirlerinin yerine kullanabilse de, bir yağ bir lipittir, fakat bir lipit mutlaka bir yağ değildir. Vücudunuz, enerji kaynağı olarak, hormon üretmek, yağda çözünen vitaminleri emmek ve hücre zarlarına yapı sağlamak için lipidler kullanır ve bu lipitleri çeşitli şekillerde depolar.

Trigliseritler

Kullandığınız enerjiyi tükettiğiniz yiyecek ve içecekleri parçalara ayırır. Hemen kullanılmayan herhangi bir enerji, daha sonra kullanılmak üzere enerjiyi depolayan trigliserit olarak bilinen bir tür lipide dönüştürülür. Aşırı kalori tüketmekten kaçınmaya çalışmalısınız, çünkü kanınızdaki yüksek miktarda trigliserit, Amerika Birleşik Devletleri'nde önde gelen ölüm nedeni olan kalp hastalığı riskinizi artırır. Bu nedenle, Amerikan Kalp Birliği trigliserit seviyenizi desilitre başına 150 miligramın altında tutmanızı önerir. Ek olarak, vücudunuz yağ hücrelerinde fazla miktarda trigliserit depolar.

Yağ Hücreleri

Yağ asitleri olarak sınıflandırılan lipitler, yağ hücrelerinde, ayrıca yağ dokusu olarak da bilinir. Yağ hücreleri yüzde 90'a kadar yağ kürecikleri ve trigliseritlerden oluşur. Her ne kadar glikojen olarak bilinen molekül daha sonra kullanılmak üzere glikozu depolasa da, glikojen sadece vücudunuzun işlevini bir gün boyunca sürdürmek için yeterli enerjiyi sağlar. Buna karşılık, yağ hücreleri Elmhurst College tarafından sağlanan bilgilere göre vücudunuzun 30 ila 40 gün çalışmasını sağlamak için yeterli enerjiye sahiptir.

Hücre Zarları

Tüm hücre zarları, formda az miktarda lipit depolar. Fosfolipidlerin Fosfolipitler, hücre zarlarına yapılarını verir. Fosfolipitler, suyu iten ve hidrofobik hale getiren bir kuyruğu olan suda çözünür bir kafadan oluşur. Fosfolipitler, kuyruklar birbirine bakacak ve kafalar dışarıya bakacak şekilde bir çift katman oluşturur. Bu eşsiz yapı, hücre içindeki ve dışındaki moleküllerin akışını düzenleyen seçici bir bariyer görevi görür.

Karaciğer hücreleri, lipoprotein olarak bilinen özel tipte bir protein üretir. Lipitler kanda çözünemediğinden, kan esas olarak sudan oluştuğundan, lipoproteinler bunları kan damarlarından taşımak için lipitlere bağlanır. Lipoproteinler, her ikisi de lipit olarak sınıflandırılan trigliseritler ve kolesterol için geçici bir depo görevi görür. LDL olarak adlandırılan düşük yoğunluklu lipoproteinler, kandaki aşırı kolesterolü tutar ve kalp hastalığı riskinin artmasına katkıda bulunur. Yüksek yoğunluklu lipoproteinler, HDL, fazla kolesterolü alır ve kolesterolü safra asitlerine dönüştüren karaciğere geri götürür. Sağlıklı bir kardiyovasküler sistemi sürdürmek için Ulusal Kalp Akciğer ve Kan Enstitüsü, toplam lipoprotein seviyenizi desilitre başına 200 miligramın altında tutmanızı önerir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com