| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Şeker Hastaları Yumurta Yiyebilir mi?

Beslenme planınız, şeker hastalığınızı yönetmeniz için en önemli ve potansiyel olarak etkili tedavi araçlarından biridir. Diyabet diyetinizin amacı kan şekerinizi kontrol etmek ve diyabetle ilgili komplikasyon riskini azaltmaktır. Yumurtalar endişe verici olabilir çünkü büyük miktarda kolesterol ve doymuş yağ, kardiyovasküler riskinize katkıda bulunabilecek besinler içerirler. Aşırı derecede yenildiğinde, kalp sağlıklı bir beslenme planının bir parçası olarak, doktorunuz aksini önermedikçe yumurtaları diyabet diyetinizin bir parçası olarak dahil edebilirsiniz.

Yağlar, Diyabet ve Kardiyovasküler Hastalıklar

aterosklerotik kardiyovasküler hastalık riski, duvarlardaki kolesterol yüklü birikintilerle karakterize edilir, arterleriniz kan akışını engeller. Anormal kan yağ seviyeleri ayrıca ateroskleroz gelişme riskinize katkıda bulunur. Diyabet sağlık ekibiniz trigliseritler ve iyi ve kötü kolesterol de dahil olmak üzere kan yağ seviyenizi izler. Aterosklerotik kardiyovasküler hastalığa yakalanma riskinizi azaltmanıza yardımcı olmak için tüm şeker hastalarına kalp sağlığı açısından sağlıklı bir diyet önerilmektedir. Bununla birlikte, diyabet diyetinize yumurta dahil etmenin besinsel dezavantajı, yağ içeriğidir. Büyük bir yumurta yaklaşık 210 mg kolesterol ve 1.6 g doymuş yağ içerir; küçük bir yumurta 155 mg kolesterol ve 1.2 g doymuş yağ içerir. İyi haber şu ki, yumurtadaki bütün yağlar yumurta sarısıdır, bu da ayrıştırmanın kolay olduğu anlamına gelir.

Yumurtalarınızı Diyetinize Ekleyin

Yağ tüketiminizi sınırlandırma açısından en iyi seçenek Tam yumurta yerine yumurta akı kullanmak. Yumurta beyazları omlet veya sahanda yumurta için iyi çalışır. Ayrıca bütün yumurtaları kaynatıp pişirdikten sonra sarısını çıkarabilirsiniz. Zaman zaman diyetinize bütün yumurtaları dahil etmek istiyorsanız, küçük yumurtaları yiyin. Ayrıca yumurta aklarını bütün yumurtalarla karıştırmayı da deneyebilirsiniz. Örneğin, üç yumurtalı bir omlet hazırlamak için bir küçük tam yumurta ve iki büyük yumurta akı kullanın. Tabağa yağ eklenmesini önlemek için yapışmaz tava veya pişirme spreyi kullanın. Benzer bir yaklaşım yumurta salatası ile çalışır; Her üç ila dört büyük yumurta beyazı için bir küçük bütün yumurta kullanın. Unlu mamuller için, diyabetli bir yemek kitabına bakın ya da bütün yumurtaların yerini alacağı konusunda beslenme uzmanınızla görüşün.

Diğer Hususlar

Günlük yemek planınıza yumurta eklediğinizde, diğer gıdalardaki kolesterolü ve doymuş yağları sınırlandırın Fazla miktarda yağ tüketmediğinizden emin olmak için gün boyunca yemek yiyorsunuz. Düzenli egzersiz aynı zamanda kan yağ seviyenizi dengede tutmanıza yardımcı olur. Doktorunuz kolesterol düşürücü ilaç veriyorsa, reçetenizi talimatlara uygun şekilde aldığınızdan emin olun. Kan yağ seviyenizi sağlıklı bir aralıkta tutmak kalp hastalığı ve felç riskinizi azaltır.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com