Vücut ağırlığınız genel sağlık ile ilgili olabilir. Aşırı derecede yüksek veya düşük vücut ağırlığı, kısırlık, kemik sorunları ve uyuşukluk gibi komplikasyonları tetikleyebilir. Genellikle, kilonuz sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri ile geliştirilebilir ve yönetilebilir. Daha ciddi vakalarda, tıbbi durumlar veya psikolojik bozukluklar kilo değişikliklerini tetikler. Kilo ile ilgili sorunlar yaşarsanız, doktorunuzdan yardım isteyin.
Doğurganlık Sorunları
Aşırı kilolu ve zayıf kişiler kısırlık riski altındadır. Vücut ağırlığının aşırı olması erkeklerde doğurganlığın azalması ile ilişkilidir. Polikistik over sendromu olan kadınlar - obezite ve insülin direnciyle ilişkili bir durum - ayrıca kısırlığa neden olabilir. Yaygın bir kilo alımı ve kaybına neden olan sağlıksız bir diyet, erkekleri ve kadınların üreme yeteneklerini olumsuz yönde etkileyebilir. doğurganlığın azalmasıyla ilişkili. Meyve, sebze ve kepekli tahıllar ve düşük kalorili düşük diyetler, kısıtlı diyetler bu besin maddelerinde eksik olabilir. Düşük vücut ağırlığı, kadının amenore olarak bilinen bir adet adetini durdurmasına da neden olabilir. Düşük doğurganlık amenore yaygın bir komplikasyonudur.
Kemik Sağlığı
Düşük vücut ağırlığını korumak, besin alımını ve emilimini azaltabilir. Özellikle kalsiyum ve D vitamini bakımından düşük bir kısıtlayıcı diyet, bir kişinin osteoporoz riskini önemli ölçüde artırır. Osteoporoz sıklıkla ileri yaşlarda durgun duruş ve ciddi kemik kırıklarına yol açar. Bu koşullar, anoreksi gibi düşük vücut ağırlığını içeren yeme bozukluklarının ciddi risk faktörleridir.
Fazla kilo ve obezite kemik sağlığını da engelleyebilir. Yüksek vücut yağı olan genç yetişkin kadınlarda, normal vücut yağ miktarına göre yüzde 8 ila 9 daha zayıf kemik yoğunluğu görülmüştür. Obez insanların vücutları, taşıdıkları kas ve ağırlık için yeterli miktarda kemik kütlesi oluşturmaz. Bu nedenle, zayıf kemik yoğunluğu, osteoporoz ve kemik kırılmaları meydana gelebilir.
Enerji Düzeyi
Vücut ağırlığı genellikle enerji seviyelerini etkiler. Düzenli olarak çok fazla veya çok az yiyen insanların yorgunluk yaşamaları muhtemeldir. Vücut besin alımına bağlı olduğundan, ciddi kalori kısıtlaması ve besin maddelerinin emilimi vücudun ihtiyaçları için çok az yakıt bırakabilir. Sonuç olarak, Crohn hastalığı, anoreksi ve belirli kanser türleri gibi kilo kaybıyla karakterize hastalıkları olan insanlar ve zorunlu olarak diyet yapan insanlar yorgunluk yaşayabilirler. aşırı vücut ağırlığı ile ilişkili olan. Bu koşullar arasında obezite, uyku apnesi (obezite ile ilişkili bir uyku bozukluğu), tip 2 diyabet ve sedanter yaşam tarzı sayılabilir.