Tamamen yiyebileceğiniz bir büfeyi ziyaret etmek tatmin edici olabilir, ancak bu davranış tipik yemek alışkanlığınızın bir parçası olmaktan ziyade istisna olmalıdır. Kalorik alımınız vücudunuzun ihtiyaç duyduğunu aştığında ortaya çıkan aşırı yeme, yaşam kalitenize zarar verebilecek uzun bir ciddi sağlık etkilerine yol açabilir.
Kilo Alma
Aşırı yeme kilo alımına neden olur. Kilonuzu dikkatlice izlerseniz birkaç hafta içinde fark edebilirsiniz. Günlük tüketmeniz gereken kaloriler kaç yaşında olduğunuza ve yaşam tarzınızın fizikselliğine bağlıdır. Örneğin, yerleşik bir yaşam tarzı olan 30 yaşında bir kadınsanız, günlük kalori alımınız 1.800 ila 2.000 kalori arasında olmalıdır. Günlük kalori alımınızın bu aralığı aşması halinde aşırı yeme yapmak vücudunuzu kalori fazlalığına getirir ve kilo alımına neden olur.
Fiziksel Sağlık Sorunları
Aşırı yemeğin kısa süreli etkileri şişkinlik ve uyuşukluk olabilir. Ancak uzun vadeli etkiler daha ciddidir. Aşırı yemek yemekten kaynaklanan kilo alımı, fazla kilolu veya obez olmanıza neden olabilir. Bu vücut tipine sahip olmanın beraberinde getirdiği sağlık riskleri arasında koroner kalp hastalığı, felç, kanser, yüksek tansiyon ve Tip 2 diyabet gibi sorunların artması riski vardır. Ayrıca eklem ağrısı, uyku apnesi ve safra kesesi taşları da yaşayabilirsiniz.
Duygusal Sağlık Sorunları
Aşırı yeme sonucu kilo almanın tehlikeleri sadece fiziksel değildir. Ayrıca, bedeninizle ilgili, benlik saygısı, sağlıksız beden imgesi ve depresyon gibi duygusal sağlık sorunlarını da deneyimleyebilirsiniz. Aşırı yemeğin bu duygusal sonuçlarıyla başa çıkmanın etkileri çok büyüktür ve sosyal yaşamınızı ve iş gücünde çalışma yeteneğinizi etkileyebilir. Örneğin, meslektaşları tarafından kendinizi zorbalık hissedebilir veya işyerinde bir terfi için çaba göstermek için özgüveninizden mahrum olabilirsiniz.
Diyetiniz Üzerindeki Mülkiyet
Ne kadar kalori tüketmeniz gerektiğini anlayarak yeme alışkanlıklarınızı ele geçirin Günde ve bu sayıyı aşmamak için ne yediğinizi ve içtiğinizi dikkatlice izleyin. Protein ve lif içeriği yüksek olan yiyecekler tam bir his uyandırabilir ve bu da fazla yemek yemekten kaçınmanıza yardımcı olabilir. Mümkün olduğunda, beyaz ekmek, kraker ve pirinç gibi yüksek glisemik indeksli yiyeceklerden kaçının. Bu ürünler hızlı bir kan şekeri yükselmesine ve düşmesine neden olur ve bu da açlığın artmasına neden olur.
, , ] ]