Noni bitkisi ve meyvesi, 2000 yılı aşkın bir süredir folklorik tıbbi amaçlar için Polinezya'da kullanılmıştır, Doğal Standardı belirtmektedir. Bilimsel araştırmalar noni'nin antioksidan, bağışıklık sistemini uyarıcı ve tümörle mücadele özellikleri içerdiğini doğrulasa da, insanlar üzerindeki etkisi çalışılmamış, Ulusal Sağlık Enstitüleri hakkında uyarıyor. Özellikle, bireyler tıbbi pratisyenler arasında tartışmalı olan karaciğerin karaciğer üzerindeki etkilerine karşı dikkatli olmalıdırlar.
Liver Protection
Noni suyu içmek laboratuar kaynaklı karaciğer hasarını azaltır, "Plant Foods and Human" dergisini not eder Beslenme". "Morinda citrifolia (Noni) 'nin Karaciğer Koruyucu Etkileri" başlıklı Mart 2008 tarihli makale, araştırmacıların, karaciğer kanserine neden olduğu bilinen bir çevresel kirletici olan tetraklorür uygulamadan önce dişi sıçanları suyla seyreltilmiş noni suyu ile tedavi ettiklerini açıklamaktadır. İki deneyde, noni suyu alan sıçan grubu karaciğer hasarını azaltmıştır. Araştırmacılar noni suyunun ekstrinsik toksin maruziyetine karşı koruma sağladığı sonucuna vardılar.
Karaciğer Toksisitesi
Noni suyunda antrakinonlar olarak bilinen organik bileşikler, akut karaciğer toksisitesine neden olabilir, Dünya Gastroenteroloji Dergisi'ni uyarır. "NONI Suyunun Hepatotoksisitesi: İki Olgunun Raporu" başlıklı Ağustos 2005'te yayınlanan makalede, araştırmacılar üç hafta boyunca noni meyve suyunun karaciğer yetmezliği olan 29 yaşında bir erkeğin karaciğer yetmezliği geliştirmesine neden olduğunu tartışıyorlar. Üç hafta boyunca noni meyve suyu içtikten sonra, daha önce karaciğer toksisitesi olmayan 62 yaşındaki bir erkekte akut hepatit gelişmiştir.
Hepatoksisite Yok
Noni meyvesindeki antrakinonların miktarı toksikolojik öneme sahip olmak için çok küçüktür, "Dünya Gastroenteroloji Dergisi" ni bitirdi. "Noni Suyu Hepatotoksik Değil" adlı Haziran 2006'daki çalışma, Avrupa Birliği'nin 2006 yılında noni suyunun tüketim için güvenli olduğu ve olumsuz etkilerinin bilimsel olarak kanıtlanmadığı sonucuna vardı. Ayrıca, vaka çalışmalarında bildirilen insan antrakinon seviyeleri karaciğer hasarı oluşturmayan laboratuvar hayvanlarından çok daha düşüktü. , , ] ]