Beyaz kan hücrelerinin ana işlevi vücudu mikroplara ve enfeksiyonlara karşı korumaktır. Bu hücreler parçalandığında, vücudu kemik iliği enfeksiyonlarına karşı duyarlı hale getirebilir ve bağışıklık sistemini zayıflatabilir ve sonunda kanser gibi hastalıkların gelişmesine neden olabilir. Ortalama, sağlıklı, beyaz kan sayımı 4.500 ile 10.000 arasında beyaz kan hücresi olmalıdır. Sayım sağlıklı bir seviyenin altına düştüğünde, bu düşük beyaz kan hücresi sayımı için uygun bir diyet uygulayarak tedavi etmeyi düşünün.
Beyaz kan hücrelerini artıracak yiyecekleri yiyin. Bunlara kuşkonmaz, brokoli, karnabahar, yeşillik, pancar, balkabağı ve mantar gibi sebzeler ve portakal ve kavun gibi meyveler dahildir.
Diyetinize balık yağı ekleyin; Balık yağı takviyelerinde bulunan DHA (dokosahekssaenoik asit), beyaz kan hücrelerinin kan damarı iç duvarlarına yapışmasını önleyerek kemiklerdeki ve kaslardaki iltihaplanma hastalıkları olasılığını azaltır. Balık yağında bulunan omega-3 yağ asitleri beyaz kan hücrelerinin onarılmasına ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur. Balık yağı yüksek ve somon, ton balığı, halibut ve koyu yeşil yapraklı yeşiller gibi düşük doymuş yağ içeren yiyecekler yemek, beyaz kan hücrelerini güçlendirebilir.
Düşük doymuş yağ alımı. Beyaz kan hücrelerini doldurması gereken bireyler için yağ alımı günlük kalori alımının yüzde 30'u olmalı, sadece yüzde 5-10'u doymuş yağlardan gelmelidir. Kalan yağ alımı kanola yağı, zeytin yağı, fındık, avokado ve tohum gibi kaynaklardan gelmelidir.
Folik asit, A vitamini, C vitamini ve çinko bakımından yüksek bir takviye alın, çünkü hücresel bozulmayı önleyen beyaz hücre gelişimini desteklerler. Kaliteli multivitaminler veya sağlıklı meyve suları, bir kişinin yetersiz olması durumunda ilave beslenme sağlayarak hasarlı hücreleri yenileyebilir.
Sağlıklı bakteri tüketin. Yoğurt, vücudu özellikle bağışıklık sistemine ve beyaz hücre üretimine saldıran enfeksiyonlardan koruyabilir. Yoğurt, gastrointestinal sistemdeki bağışıklık hücrelerini uyaran probiyotikler veya bakteriler içerir. Bu probiyotikler sırayla, beyaz hücre üretimini uyarmaya yardımcı olabilir.
Beyaz hücreleri doldurmak için günde en az iki bardak yeşil çay içilir. Yeşil çay, sağlıklı beyaz kan hücrelerinin korunmasında anahtar bir bileşen olan antioksidanlarda bol miktarda bulunur. Yeşil çay, zararlı hücre kolonilerinin ilerlemesini azaltabilecek deneysel olarak oluşturulmuş DNA hasarına karşı koruma sağlayabilir. Kafeinsiz yeşil çay, özellikle radyasyon veya kemoterapi gören kanser hastalarında hücrelere immüno-koruma sağlar.
, , ] ]