|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Yemekli Çay içmek kilo vermenize neden olabilir mi

Efsaneye göre, 2737'de B.C. İmparator Sheng Nong, yaprakları kabına düştüğünde çay ağacının altında su kaynatıyordu. Demleme içti ve lezzetini görmeye başladı. Tıbbi bitkilere duyulan tutku ile beslenen çay'ın sağlığa olan faydalarını yazdı. Modern bilim, çayın sağlığa etkileri ile ilgili ilk iddiaların çoğunu kanıtlamıştır. Yararları arasında yeşil çay kilo kaybına katkıda bulunabilir.

İçindekiler

Yeşil çay, çay bitkisinin sağlığını destekleyen bir polifenol türü olan kateşinler adı verilen kimyasalları içerir. Kateşinler, serbest radikallerin zararlı etkilerini etkisiz hale getiren güçlü antioksidanlardır, diğer hücreleri elektronlar için temizleyen bileşiklerdir. Çaydaki kateşinlerin yanı sıra kafein ve polifenol theanine gibi diğer aktif bileşenlerin de insanlara yardımcı olduğu görülmektedir. Psikoloji Bugün web sitesinde, yeşil çaydaki polifenollerin belirli kanser türleri, Parkinson hastalığı, kalp krizi ve çeşitli nörolojik bozukluklar için daha düşük bir risk ile ilişkili olduğu belirtiliyor. Ayrıca Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne göre kilo kaybını arttırıyor ve yağ metabolizmasını artırıyorlar.

Metabolizmanızı Arttırın

Yeşil çaydaki kafein ve kateşinler metabolizmayı arttırıyor ve kilo kaybına neden oluyor gibi görünüyor. Yeşil çayın içindeki kateşin türü, epigallocatechin gallat veya EGCG, ısı üretimini arttırır ve her aktivitede solmadan başlayarak koşuya kadar yaktığınız kalori sayısını artırır. Şubat 2008 sayısında “Fizyoloji ve Amp; Davranış ”, günlük yeşil çay içen katılımcıların 7,3 lb kaybettiğini buldu. Aynı diyetlere sahip olan çay içmeyenlere göre daha fazla ağırlık. Çalışma yazarları yeşil çayın katılımcıların enerji harcamalarını ve yağ metabolizmasını artırdığı sonucuna vardılar.

Sindirimi Yavaşla

Yeşil çaydaki kateşinler, sindirilen şekerin kan dolaşımınıza yavaşlamasını sağlayarak glikozun düzenlenmesinde yardımcı olur. Bu, glikozdaki ani yükselmeleri önler ve insülin tepkisini azaltır, böylece kan glukozunun yağa dönüşümünü yavaşlatır. Yeşil çay, insülin duyarlılığını artırır, aşırı insülin üretimini durdurur ve kan şekerini stabilize eder, böylece beyniniz ve vücudunuz için hazır yakıtınız olur. Kan şekeri dengeli olması da iştahınızı azaltır ve yiyecek isteklerini azaltır.

Çaydaki kateşinler, glikozun yağ hücrelerine emilimini azaltır. Yüksek miktardaki kateşinlerin tüketimi, “Obezite” raporlarında 2010 yılında yapılan bir çalışma olan, orta kilolu kişilerde yağ dağılımını önemli ölçüde etkilemektedir. Dört grup kateşin miktarında farklılık gösteren çay içti. Çoğu kateşini içen katılımcılar vücut yağında, vücut kitlesinde, bel boyutunda ve kilosunda önemli gelişmeler sağlamıştır.

İştahınızı Azaltın

Yeşil çaydaki kafein iştahınızı bastırabilir, ancak kateşinler özellikle güçlü olabilir . UC Hastanelerinde tarif edilen Chicago Üniversitesi'nden yapılan bir çalışmada, EGCG enjekte edilen sıçanların yüzde 60 kadar daha az yemek yediği bulundu. “Clinical Nutrition” da yayınlanan Haziran 2009 tarihli bir çalışma, yeşil çayın insanlarda açlığı bastırdığını ve özellikle katılımcılar kalori eksikliği yaşadığında tokluğu artırdığını buldu. İstediğiniz zaman çay içebilir ve potansiyel olarak kilo verme yararlarını deneyebilirsiniz, ancak yemekler sırasında yeşil çay içmek ek yararlar sağlayabilir. Yeşil çayın kalorisi yoktur, ancak karnınızı doyurur, yemeğe hazır olduğunuz gibi iştahınızı doyurur. Sindirilmiş gıdalardan şeker salınımını yavaşlatır, ancak bunu sadece yemek yerken içerseniz yapar.

Yeşil çay sihirli bir mermi değildir. Kilo vermek için, daha az kalori tüketerek bir kalori açığı oluşturun. Yeşil çay, çabalarınıza yardımcı olabilir. Günün herhangi bir saatinde içebilir, ancak kilo verme çabalarınızı hızlandırmak için öğünler boyunca tercih ettiğiniz içeceği yapın.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]