|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Peynir altı suyu proteini maya enfeksiyonlarını teşvik ediyor mu?

Peynir üretiminin sulu atıklarından yapılan peynir altı suyu proteini, çeşitli patojenlere karşı antimikrobiyal etkiler sağlayan değerli immünoglobülinler, enzimler, proteinler ve lipitler içerir. Peynir altı suyu proteininin bazı bileşenleri maya enfeksiyonlarını inhibe eder. Mantar enfeksiyonu veya diğer tıbbi durumları tedavi etmek için peynir altı suyu proteini kullanmadan önce doktorunuza danışın.

GLA

Peynir altı suyu, Temmuz 2008 sayısında yayınlanan bir çalışmada antibiyotik, antiviral ve antifungal aktivite gösterdi. Bilim." Test tüpü çalışmasında peynir altı suyundaki serbest yağ asitleri, birçok maya enfeksiyonundan sorumlu mantar Candida albicans'ın çimlenmesini engelledi. Peynir altı suyu ayrıca solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan küf türü Aspergillus'un büyümesini de engelledi. Peynir altı suyu içerisindeki aktif antifungal yağ asitleri arasında GLA olarak da bilinen kaprik asit, laruoleik asit miristoleik asit ve gamma-linolenik asit bulunur. Araştırmacılar GLA'nın en güçlü antifungal etkileri gösterdiğini belirtti. İnsanlarda bu ön sonuçların doğrulanması için daha ileri çalışmalara ihtiyaç vardır.

Lactoferrin

Peynir altı suyu proteininde bol miktarda bulunan bağışıklık artırıcı bir protein olan laktoferrin, okside olma şansı vermeden önce demiri temizleyerek maya enfeksiyonlarının önlenmesine yardımcı olur, göre Naidu, "Lactoferrin: Natural, Çok Fonksiyonlu, Antimikrobiyal." Patojen bakteri ve mantarlar okside olmuş demirle beslenir, bu nedenle seviyelerini sınırlamak kesinlikle antifungal bir etkiye sahiptir. "Japon Enfeksiyon Hastalıkları Dergisi" nin Temmuz 2011 sayısında yayınlanan bir araştırma, laktoferrinin, antifungal ilaç flukonazolünün etkinliğini arttırdığını buldu. Araştırmacılar, laktoferrinin, ilaca dirençli mantar suşlarının tedavisinde kullanım potansiyeli gösterdiği sonucuna varmıştır.

Değişken Etkinlik

İsveçli araştırmacılar, peynir altı suyu proteininde laktoferrin benzeri peptitler olarak bilinen kısa protein moleküllerinde antifungal etkiler buldular. "Uluslararası Antimikrobiyal Ajanlar Dergisi" nin Ocak 2011 sayısında yayınlanan bir çalışma. Peptitler, Candida albicans dahil bazı Candida türlerini, ancak diğerlerini değil, test tüpü çalışmasında inhibe etti. Araştırmacılar, peptitlerin antifungal etkilerinin, çoğu Candida türünün tedavisinde antifungal ajanlar olarak potansiyel gösterdiği sonucuna varmıştır. Laktoferrinin insanlarda etkileri üzerine ileri çalışmalar garanti altına alınmıştır.

Serbest Yağ Asitleri

"FEMS Maya Araştırmaları" dergisinin Mart 2007 sayısında yayınlanan bir araştırma, peynir altı suyu proteini içerisindeki serbest yağ asitlerinin Candida'yı inhibe ettiğini buldu çoğaltmaktan. Yağ asitleri laurik asit, mirisoleik asit, linoleik asit ve arakidonik asit, çalışmada test edilenlerin en aktif maddeleriydi. Kanadalı araştırmacılar, "Eukaryotic Cell" dergisinin Nisan 2011 sayısında yayınlanan bir çalışmada, linoleik asidin Candida albicans'a karşı antifungal etkilerini doğruladılar. Araştırmacılar, linoleik asidin Candida enfeksiyonunu kontrol etmek için keşfedilmemiş bir doğal kaynağı temsil ettiği sonucuna varmıştır. Bu umut verici ön sonuçları doğrulamak için insan klinik deneylerine ihtiyaç vardır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]