| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Koltuk Altı Deodorantlarının Sağlık Tehlikeleri

Bugün deodorantınızı kullandınız mı? Bazı çevrelerde böyle bir soru bazı kaşları ortaya çıkarabilir, ancak toksik maruziyetten endişe ediyorsanız, soru ek önem taşır. Bazı araştırmacılar, günlük deodorant kullanımının kümülatif etkisinin, en önemlisi kanser riskinizi artırarak sağlığınıza zarar verebileceği sonucuna varmışlardır. Şimdiye kadar elde edilen kanıtlar yetersizdir.

Kanser

Meme kanseri, sadece koltuk altlığının meme dokusuna yakın olmasından dolayı değil, deodorantlardaki bazı genel bileşenler östrojenik bileşikler olduğundan endişe listesinde yüksektir. Östrojenik bileşikler, vücudun kendi hormon östrojeniyle aynı etkilerin bazılarını tetikleme kabiliyetine sahiptir. Östrojenin vücuttaki rollerinden biri, meme dokusunun büyümesini teşvik etmektir, bu yüzden fazla olan kanserli aşırı büyümeye yol açabilir. Alüminyum, ter kanallarını tıkamak için terlemeyi önleyici olarak kullanılır, ancak östrojenik olduğu da bilinir.

Diğer birçok kişisel bakım ürününün yanı sıra deodorantlarda kullanılan diğer bir yaygın bileşen, metilparaben, propilparaben gibi bir önekle tanımlanan parabenlerdir. bütilparaben veya benzilparaben. Bu bileşikler ayrıca östrojeniktir ve vücutta hormon bozucu maddeler olarak görev yapabilir. Triklosan, suyla birleştirildiğinde muhtemel bir kanserojen olan kloroformu oluşturacak olan yaygın bir antibakteriyel bileşendir.

2004'te, "Uygulamalı Toksikoloji Dergisi" nde yapılan bir araştırma, 20 göğüs tümörünün 18'inde parabenler buldu; bununla birlikte, nedensel bir ilişkinin gerçekten olup olmadığını belirlemek için normal dokuda paraben seviyelerinin incelemesi yapılmamıştır. 2006 yılında “Doğu Akdeniz Sağlık Dergisi” nde yayımlanan bir çalışmada, 54 kadının kanserli ve 50'sinin alışkanlıkları incelenmiştir. Araştırmacılar deodorant kullanımı ile hiçbir ilişki bulamadı. 2003 yılında "Avrupa Kanser Dergisi" nde yapılan daha büyük bir çalışmada 437 meme kanseri sağ kalanının tanı yaşı, deodorantları traş eden ve kullanan kadınlarda anlamlı olarak daha erken bulundu, bu durum cildin traş edilmesinden daha fazla maruz kalmanın ortaya çıktığı varsayımıydı. Tanı, bu alışkanlıkları 16 yaşından önce başlatan insanlarda daha da erken idi.

Alerjiler

Koltuk altı deodorantlarındaki birçok içerik, hafif kızarıklık ve yanma hissi arasında değişen cilt tahrişine neden olma kapasitesine sahiptir. tam bir alerjik reaksiyon. Alüminyum, parabenler, triklosan, silika, steareth, propilen glikol ve talk, hepsi olası alerjenlerdir. Ek olarak, daha az üniform olarak ilave edilmiş içerik maddeleri, günlük çalışma koşulları altında, Çevresel Çalışma Grubuna göre, içerik listesinde açıkça listelenmesi gerekmeyen herhangi bir sayıda zararlı kimyasal maddeyi kapsayabilecek "koku" gibi, zarar verebilir.

Alternatifleri

Bugün birçok deodorant şirketi bu tartışmalı kimyasallara alternatifler buluyor. Sodyum benzoat ve potasyum sorbat gibi koruyucular parabenlerin yerini alabilir. Çay ağacı yağı, triklosana benzer antibakteriyel özelliklere sahiptir. Ve bitkisel bazlı ajanlar propilen glikolün yerini alabilir. Ayrıca, oral yonca tabletleri almak veya ezilmiş tuz kristalleri uygulamak gibi diğer doğal alternatifler de mevcuttur.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com