| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Vücudun Neden Bakıra İhtiyacı Var?

Bakır, deniz ürünlerinde, karaciğer gibi organ etlerinde, kuruyemişlerde, baklagillerde, meyve ve sebzelerde ve çoğu multivitaminde bulunan önemli bir mineraldir. Yetişkinlerin sağlıklı çalışması için günde yaklaşık 900 mikrogram mineral gereklidir ve hamile veya emziren kadınların daha fazlasına ihtiyacı vardır. Antioksidan olarak işlev gören ve metabolizmaya ve hücre büyümesine yardımcı olan bakır, çeşitli vücut süreçleri için hayati öneme sahiptir ve bir eksiklik anemi, düzensiz kemik gelişimi, düzensiz kalp fonksiyonu ve düşük beyaz kan hücresi sayımı ile sonuçlanabilir.

Büyüme ve Gelişme

Bakır, "Biyolojik Kimya Dergisi" ndeki 2009 tarihli bir makaleye göre, birçok protein ve enzime dahil edildiğinden, büyüme ve gelişmede hayati bir rol oynar. Sonuç olarak, yeterli bakır alımı bebekler ve çocuklar için çok önemlidir. Proteinler, vücut dokuları için yapı taşları görevi görür ve bakırın kemiklerin, bağ dokularının ve vücut organlarının dokularının oluşturulması, büyümesi ve bakımı için gerekli bir bileşen olmasını sağlar. Bakırla oluşturulan bazı enzimler sinir iletimini düzenlerken, diğerleri sindirim ve metabolizmaya karışırlar.

Kırmızı Kan Hücresi Üretimi

Bakır ayrıca kan dolaşımı boyunca oksijeni taşıyan kırmızı kan hücrelerinin üretilmesinden sorumludur. Yeterli miktarda bakır alımı olmadığında, kırmızı kan hücresi sayımı düşer ve oksijen taşıma verimliliği düşer. Bakır ayrıca kanın pıhtılaşmasını düzenlemede rol oynar.

Metabolik İşlev

Vücuttaki metabolik enzimlerin gelişmesi ve düzgün çalışması için bakıra ihtiyacı vardır. Bu, bakırın enerji ve kolesterol için parçalanan glikoz metabolizmasında kritik olmasını sağlar. Daha küçük bir ölçekte bakır, hücresel enerjinin üretilmesinde ve düzenlenmesinde rol oynar. Ek olarak, bakır, vücutta bulunan diğer bir mineral olan demirin emilimini kolaylaştırır.

Immunological Function

Bakır, bağışıklık sisteminizi sağlıklı tutmak, sistemi yayılma enfeksiyonlarına karşı savaşmak için teşvik etmek, başlatmak için gerekli bir mineraldir. vücuttaki hasarlı dokuların iyileştirilmesi ve onarılması. Heinrich-Heine Üniversitesi Biyomedikal Araştırma Merkezi'nden araştırmacılara göre, mineral ayrıca vücutta serbest radikalleri ortadan kaldıran ve hücrelerde kalıcı hasarlara neden olan bir antioksidan olarak da işlev görüyor. Araştırmaları 2003 yılında "Beslenme Dergisi" nde yayımlanan makalesinde yayınlandı. Antioksidanların, koroner kalp hastalığı ve kanser gibi kronik hastalıkların önlenmesinde de rol oynadığı düşünülmektedir, ancak önerilen günlük miktarın ötesinde bakır takviyesi, bu tür hastalıkların önlenmesinde gösterilmemiştir ve bakır toksisitesine yol açabilir. >

Temel rollerine ek olarak, bakır, birkaç koşul için bir besin takviyesi olarak kullanılmıştır. Bakır eksikliği ile Alzheimer hastalığına bağlı amiloid plak arasındaki bir bağlantı, yeterli bakır alımının kronik bilişsel gerilemeyi önleyebileceğini veya yavaşlatabileceğini göstermektedir. Bazı hayvan çalışmaları bakır takviyesinin osteoartrit ve osteoporoz semptomlarını önleyebileceğini ve yönetebileceğini göstermektedir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com