| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Sodyum Benzoat ve Benzen Hakkında Gerçeği

Üreticiler genellikle alkolsüz içecekler ve diğer gıdalarda antimikrobiyal madde olarak sodyum benzoat kullanır. 2005 yılında ABD Gıda ve İlaç İdaresi, bazı alkolsüz içeceklerdeki sodyum benzoatın kanserojen benzen oluşturmak için C vitamini ve benzeri asitlerle reaksiyona girdiğini ortaya koydu. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra, BBC ve internet blogları gibi haber ajanslarının mağaza raflarında stoklanmış olan kanserli içecekler hakkında saçma başlıklarıyla doluydu.

Reaction Discovery

2005 yılındaki yiyecekler, araştırmacılar ilk kez 1990'ların başında sodyum benzoat ile askorbik asit olarak da bilinen C vitamini arasındaki reaksiyonu keşfetti. Çığır açan araştırma ilk olarak 1993 yılında “Ziraat ve Gıda Kimyası Dergisi” nde ortaya çıktı. Araştırmacılar Lalita K. Gardner ve Glen D. Lawrence, sodyum benzoat ve C vitamini arasında benzen üretmek için gerçekleşen tam kimyasal reaksiyonun ana hatlarını çizerek, bunu uyardı. Tepkiler gıda endüstrisi için bir endişe kaynağı olmalı.

İlk FDA Bulguları

ABD Çevre Koruma Ajansı'nın belirttiği gibi içme suyunda izin verilen güvenli benzen seviyesi milyarda 5 kısımdan az. 2005 yılının Kasım ayında FDA, 1995 ve 200 yılları arasında yiyecekleri örnekleyen Total Diet Study çalışmasının sonuçlarını inceledi. EPA, milyarda 5 benzen başına 5 parçadan oluşan yaklaşık 200 örneklemeden 10 alkolsüz içecek buldu. Bu içeceklerden dokuzu sodyum benzoat ve askorbik asit ve bir tane - bir kızılcık içeceği - sadece askorbik asit katkıları içeriyordu.

Takip Anketi

FDA, içecekler arasındaki yükselen benzen seviyelerini test etmeye devam etti. 2005 ve Mayıs 2007. İncelenen ürünlerin çoğunluğu milyarda bir sınırın altında 5 kısımdan az içeriyordu. Üreticiler, güvenli benzen seviyelerini aşan bu ürünleri ya durdurmakta ya da yeniden düzenlemektedir. FDA ayrıca 2006 yılında Toplam Diyet Çalışması test yöntemlerini de değerlendirdi ve bazı yüksek benzen sayılarının test sürecinde ısıya maruz kalmanın bir sonucu olabileceğini buldu.

Benzen Oluşumunu Azaltma

AIB Türkiye bağımsız bir gıda kalitesi denetçisi, üreticilerin benzoat tuzlarından ve askorbik asitten benzen oluşumunu önlemek için bir dizi önlem alabileceğini belirtti. Tatlandırıcıların eklenmesi, yiyecekten oksijenin çıkarılması, yiyeceğin pH'sının 2'nin üzerine çıkarılması ve ışığa veya ısıya maruz kalmaması gibi adımların tümü benzen oluşum şansını sınırlayabilir. Güvenli uygulamaları takip eden üreticiler gıda ürünlerindeki benzenleri etkili bir şekilde önleyebilirler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com