|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Portakal Artıları ve Eksileri

Çoğu insan meyvenin sizin için iyi olduğunu bilir. Ancak bazıları portakalların belirli hastalık türlerini önlemede özellikle etkili olduğu kanıtlanamayabilir. Portakallar vücudunuzun doğal savunmasını artıran ve kalp hastalıkları ve anemiyle mücadeleye yardımcı olan vitamin ve minerallerde yüksektir. Bununla birlikte, bazı önceden var olan koşulları tahriş edebilecek yüksek asit içeriğine de sahiptirler. Portakalların diyetinize en uygun meyve olup olmadığına karar vermeden önce doktorunuzla olası komplikasyonlar veya yan etkileri hakkında konuşun.

Beslenme Faydaları

Ortalama bir portakal yaklaşık 70 mg C vitamini içerir. önerilen günlük değerin yüzde 75'inden fazlası. Bu vitamin, sindirim gibi doğal süreçlerin oluşturduğu molekülleri oksitleyen serbest radikallerin neden olduğu hasarı engelleyen bir antioksidan görevi görür. C vitamini ayrıca vücudun iyileşme sürecine yardımcı olur ve cilt, tendon, bağ ve kemiklerin oluşumuna ve onarılmasına yardımcı olur. Portakallar aynı zamanda iyi bir diyet lifi, B1 vitamini ve folat kaynağıdır.

Kalp Hastalığı Riskini Azalttı

Bilim adamları hala portakalları ve diğer turunçgil meyvelerini riski azaltmada etkili kılan kesin mekanizmalardan emin değiller. Kardiyovasküler hastalıktan dolayı folat önemli bir rol oynar. Folat, vasküler duvarlara toksik olan homosistein varlığını azaltır. Amerikan Kalp Derneği, kalp hastalarının "diyetlerinde yeterince folik asit ve B-6 ve B-12 vitaminleri almaları için şiddetle tavsiye edilmeleri gerektiğini" tavsiye ediyor. Linus Pauling Institute, daha yüksek C vitamini alımının, düşük koroner kalp hastalığı oranları ile korele olduğu çalışmalara işaret ediyor. Bu nedenle, C vitamini ve folatun birlikte, kalp krizi ve felç gibi kalp ile ilgili hastalıklara yakalanma olasılığınızı azaltmanıza yardımcı olabilir.

Anemi Riskini Azalttı

Bazı anemi türleri genetiktir, ancak diğerleri, doğru beslenme eksikliğinden kaynaklanır. Portakallar, vücudunuzun kırmızı kan hücreleri üretmesi gereken folat sağlayarak bu formlara karşı korunmalarına yardımcı olabilir. Portakaldaki C vitamini, bitkilerde bulunan inorganik demirin emilimini de artırabilir, bu da daha kolay emilen et bazlı demiri destekleyebilir. Uygun demir seviyeleri vücudunuzun vücudunuza oksijen veren molekül olan hemoglobini üretmesini sağlar.

Muhtemel Komplikasyonlar

Portakallar, mide ekşimesi de dahil olmak üzere mevcut bazı hastalıkları karmaşıklaştıran asitli meyvelerdir, veya mide asidinizin özofagusunuza girdiği ve göğüs ağrısına neden olduğu asit reflü. Portakallar ayrıca peptik ülseri olan kişilerde karın ağrısına neden olabilir. Nadir durumlarda, portakallarda bulunan kimyasal salisilat astım, egzama, sinüzit, kurdeşen veya rahatsız edici bir mideyi tetikleyebilecek alerjik bir reaksiyona neden olabilir. Ek olarak, bazı portakallar ve portakal ürünleri insan vücuduna toksik olan böcek ilacı izleri içerebilir. Çocuklar özellikle savunmasızdır, çünkü vücut ağırlıklarına göre yetişkinlerden daha fazla portakal ve portakal suyu tüketirler. ABD Tarım Bakanlığı tarafından yapılan bir araştırmaya göre, portakalın yaklaşık yüzde 1'i bu artığı içerir; bu, gecikmiş gelişim, akciğer ve sinir sistemi hasarı veya büyük miktarlarda kansere neden olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır