|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Sık idrara çıkma neden olan gıdalar

Birçok insan, bazı yiyecekleri yedikten sonra sık sık idrara çıkma yaşar ve onu ne yedikleriyle hiç anlamadı veya ilişkilendirmedi. Pek çok yiyecek ve yiyecek yemeği, C vitamini bakımından yüksek olan ve bu yiyecekleri yemeyen bir kişinin banyoyu normalde kullanabileceğinden daha fazla kullanmasına neden olabilecek yiyecekleri içerir.

Meyve

Limon, kızılcık gibi meyveler , kavun ve karpuz sık idrara çıkma neden olabilir. Kızılcık suyu idrar yolu için iyi olsa da, idrarı artırır. Karpuzun çok fazla meyve suyu vardır ve lezzetli olmasına rağmen, yeterince tüketirseniz, tuvaleti daha fazla kullanmanız gerekebilir. Limonlar portakallar gibi C vitamini seviyesine sahiptir.

Sebzeler

Sebzelerin sizin için iyi olduğunu bilseniz de, bazı sebzeler erkeklerde ve kadınlarda sık idrara çıkmalara neden olur. Kereviz, lahana, patlıcan, kuşkonmaz ve salatalık bu yiyecekler listesine dahil edilmiştir.

İçecekler

Kahve, çay ve soda, banyoyu daha sık kullanmaya ihtiyaç duyar. Temel olarak, ne kadar fazla sıvı içerseniz, daha fazla idrara çıkmanız gerekecektir. Bu gruba süt dahil edilebilir, ancak bir oturuşta birden fazla bardak olması gerekir. Alkol sık idrara çıkma neden emin bir yoludur. Birkaç içkiden sonra vücudun idrar yapması gerektiği ve tüm alkolün sistem dışına çıkana kadar devam edebileceği görülüyor.

Diğer Yiyecekler

Yüksek C vitamini içeren yiyeceklerin idrar söktürücü özellikleri vardır. Bu sık sık idrara çıkma neden olabilir. Yukarıda listelenen yiyeceklerin yanı sıra, C vitamini bakımından yüksek olan bir içerikten yapılan yiyecekler sık sık idrara çıkmalara neden olur. Bu yiyecekler taze sıkma meyvelerinden yapılan salatalar, lahana salatası ve meyve suları olabilir.

Uyarı>

Bu yiyecek ve içecekler sık sık idrara çıkmanıza neden olsa da, diyetinizde sağlıklı kalmak için bu yiyeceklerin çoğuna ihtiyacınız vardır. Bu yiyeceklerin küçük porsiyonlarını yemek, tuvaleti ne sıklıkta kullanmanız gerektiğinin yoğunluğunu azaltabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]