Enerji içeceklerinde, performans arttırıcılarda ve kilo verme takviyelerinde uyarıcı olarak kullanılan kola ağacından çıkan somun yüksek miktarda kafein içerir. Kola somununun geleneksel bitkisel kullanımları arasında baş ağrısını tedavi etmek ve kardiyovasküler sağlığı iyileştirmek yer alır, ancak beraberindeki kafein alımı çeşitli yan etkilere neden olabilir. Bu etkileri sınırlandırmak için, Maryland Üniversitesi Tıp Merkezine göre, günde 250 miligram olan, aşırı miktarda kafein tüketin.
Artmış Kan Basıncı
Kola fıstığındaki kafein, sistolik ve diyastolik kan basıncını artırarak artırır periferik venlerdeki direnç. Hipertansiyon dergisinde bildirilen bir çalışmada araştırmacılar, düşük riskten hipertansiyon tanısı alanlara kadar yüksek tansiyon riskleri olan 182 erkeğe ortalama 260 miligram kafein vermiştir. Sonuçlar, kafein tüm gruplarda kan basıncını arttırdığını ve kafein, hipertansiyon riski yüksek olanlarda daha yüksek kan basıncı ürettiğini gösterdi.
Kararsız Eller
Bristol Üniversitesi'ndeki bir İngiltere çalışmasında, kafeinin çeşitli etkilerini araştırdığı ve sonuçları önceki araştırmalarla tutarlı buldum. Düşük dozda 70 miligram kafein bile, hem normal kafein kullanıcıları hem de alışkanlıkta kullanmayanlar için dengesiz eller ve genel huzursuzluk ve gerginlik ile sonuçlandığını doğruladı.
Insomnia
Kola somunu merkezi uyarıyor sinir sistemi ve günlük 400 miligramdan daha yüksek kafein dozlarında düşük beyin aktivitesini tetikleyen nörotransmiterleri inhibe ederek uykuya müdahale edebilir. Psikofarmakolojide rapor edilen, kafein ile ilgili performans artışı, daha yüksek veya tekrarlanan kafein dozlarıyla artmadı.
Üzgün Mide
Kola somunu içeren ürünlerin kullanımı, mide asidi üretimini arttırır ve mide ekşimesi, mide bulantısı ve kusma. Kola somunu ürünündeki kafein, idrarın bilimsel olarak doğrulanmamasına ve kafeine duyarlılığının kişiye göre değişmesine rağmen, artan idrara çıkma ile ilişkilidir.
Kafein Yoksunluğu Belirtileri
Kilo dahil kola somunu içeren takviyeler- Kayıp besin takviyeleri ve enerji içecekleri, kafein sağlar. Düzenli olarak yüksek miktarda kafein kullanan kişilerde, kafein içeren ürünlerin kullanılmasının durdurulması baş ağrısı, bulantı ve kusma, halsizlik ve uyuşukluğa neden olabilir.