| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Susuz Kalmanın Yan Etkileri Nelerdir

Susuzluk, vücudunuzdaki toplam su miktarı normal işlevi için gerekenden daha az olduğunda meydana gelir. Yeterince sıvı içmeyerek dehidre olabilirsiniz. Kusma, ishal, yoğun fiziksel aktivite veya alkol tüketimi de vücudunuzun yedekleyebileceğinden daha fazla sıvı kaybetmenize neden olabilir. Vücudunuzun dehidratasyon konusunda sizi uyarması için verebileceği birkaç işaret vardır. Doktorunuzla dehidratasyon için uygun tedavi hakkında konuşun - özellikle yaşlıları, bebekleri veya küçük çocukları da içeriyorsa.

Vücut Sıvısı Kaybı Belirtileri

Susuz kaldığınızda, vücudunuz tam anlamıyla kurumasına başlar . Normal kadar idrara çıkmanız gerekmediğini veya hiç olmadığını fark edebilirsiniz. Susamış olabilirsiniz, ancak bu her zaman yaşlı hastalar için geçerli değildir. İdrarın koyu sarı olacak. Gözlerin ağzı ve dudakları kuru. Ayrıca idrar, diyare dışkıları, kusma veya terleme yoluyla elektrolit kaybının neden olduğu kas krampları da yaşayabilirsiniz. Cildiniz esnekliğini kaybedebilir. Kanınızdaki sıvılar çok düşerse, böbrek fonksiyonunuzu, karaciğerinizi, bağırsaklarınızı, eklemlerinizi ve kaslarınızı etkileyebilir. Gözlerin batık bir görünüme sahip olabilir. Bir bebeğin yumuşak noktası veya fontaneli de batmış olabilir.

Zihin Durumu

Dehidrasyon zihinsel durumunuzu ve genel refah duygunuzu etkileyebilir. Uykulu, kayıtsız, yorgun, güçsüz, sinirli veya konsantre olmakta zorlanabilirsiniz. Ayrıca baş ağrıları yaşayabilir, baş dönmesi yaşayabilir, hafif kafalı veya kafası karışmış hissedebilirsiniz. Ciddi dehidratasyonda hastalar koma haline gelebilir.

Bebeklerde Susuzlaştırma

Susuzlaştırma, bebekler ve küçük çocuklar için daha ciddi bir problemdir çünkü vücutlarında yaşlı çocuklar veya yetişkinlerden daha fazla su bulunur. Susuz kalmış bir bebeğin, normalde olduğu kadar sık ​​değiştirilmesi gerekmeyebilir. Ağlayabilirler ama gözyaşı görmeyebilirsiniz. Yetişkinler gibi, gözleri batmış ve ağızları kuru olabilir. Hızlı solunum veya normal kalp atışlarından daha hızlı fark edebilirsiniz. Bebek veya küçük bir çocuğun susuz kaldığını düşünüyorsanız, danışma ve tedavi için derhal doktorunuzu arayın.

Profesyonel Bakım Gerektiren Belirtiler

Şiddetli dehidrasyon belirtileri arasında kafa karışıklığı, hızlı kalp atışı, zayıf nabız, elleri ve ayakları, nöbetleri veya kanlı kusma veya dışkıları serin. 8 saat veya daha uzun süre idrara çıkamazsınız. Tansiyonunuz düşerek başınızı döndürebilir veya ayağa kalkarken bayılacaksınız. Hatta bilincini bile kaybedebilirsiniz. Kanınız kalınlaşır ve akmayı keserse dehidrasyon ölüme neden olabilir. Şiddetli dehidratasyon anında profesyonel tıbbi müdahale gerektirir. (Bakınız referans 2)

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com