Kafein, Amerika Birleşik Devletleri'nde en yaygın kullanılan ilaçtır, Brigham Young Üniversitesi Idaho açıklar. Kahvelerde, çaylarda, enerji içeceklerinde ve çikolatalarda bulunan kafein tüketimi, hem eğlence takviyesi hem de çalışma yardımı olarak, öğrenciler arasında oldukça popülerdir. Bu tüketimin öğrenciler üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etkileri olabilir.
Artan Uyarı
Kafeinin öğrenciler üzerindeki olumlu bir etkisi, uyanıklıktaki geçici bir artıştır ve öğrencilerin ders çalışırken odaklarını korumasını sağlar. . Kafein, adenosin adlı bir kimyasal maddenin fonksiyonunu bloke ederek beyninde çalışır. Bristol Üniversitesi, beyindeki adenosinin bir depresan gibi davrandığını ve beyin hücreleri üzerindeki reseptörlere bağlandığında uyuşukluğa neden olduğunu açıklar. Bu bağlanma uyuşukluk ve halsizliğe neden olarak zihinsel berraklıkta bir azalmaya neden olur. Kafein, adenosinin reseptörüne bağlanmasını önlediği için, kafein alımı zihinsel uyanıklık hissini arttırır. Sonuç olarak, kafein alımı, öğrenci olarak çalışma becerilerinize geçici bir destek sağlayabilir.
Düzensiz Uyku Saatleri
Kafeinin öğrenciler üzerindeki olumsuz etkisi, düzensiz uyku düzenlerini desteklemesidir. Günden güne değişen bir sınıf, iş veya çalışma programınız varsa, zaten değişken bir uyku programınız olabilir. Kafeini çalışma yardımı olarak kullanmak, özellikle öğleden sonra veya akşamları uyku döngüsünüz üzerinde zararlı etkilere neden olabilir, Colorado Üniversitesi'ne bildirir. Yatmadan önce alınan kafein uykuya dalma yeteneğinizi engelleyebilir ve aynı zamanda almayı başardığınız uykunun kalitesini azaltabilir. Kafeinin bu olumsuz etkilerinden kaçınmak için, akşam çalışma seanslarında kafein kullanmaktan kaçının ve yatmadan dört ila altı saat sonra kafein içmeyin.
Kafein Bağımlılığı
Öğrenci bir kafein bağımlılığı geliştirebilir. Ev ödevini yaparken veya derse devam ederken kafeini düzenli olarak bir uyarı aracı olarak kullanıyorsanız, vücudunuz ilaca bağımlı olabilir. Brigham Young Üniversitesi Idaho, kafein bağımlılığının, kafein tüketmiyorsanız baş ağrısı, huzursuzluk, depresyon ve net düşünememesi gibi geri çekilme semptomlarına yol açabileceğini açıklıyor. Kafein bağımlılığını önlemeyi, alımınızı günde bir fincan kahve ile sınırlandırarak veya kafeinsiz kahve ve içeceklere geçerek yardımcı olabilirsiniz.
, , ] ]