Dumansız tütün veya çiğneme tütün kullanmaya başladıysanız, sigaraya güvenli bir alternatif olduğuna inanıyorsanız, tekrar düşünün. MayoClinic.com'a göre, "Çiğneme Tütünü: Sigaraya Güvenli Bir Alternatif Değil" başlıklı yazıdaki makalede yer alan MayoClinic.com'a göre, çiğneme tütünü sigara içmek kadar tehlikelidir ve 30'a kadar kansere neden olan kimyasal madde içerebilir.> Aynı şekilde, sigara şirketlerinin çeşitli hafif, düşük katranlı ve yumuşak sigara çeşitleri sundukları gibi, çiğneme tütünü, şekerli ve gevşek tütün yaprakları olan çiğneme tütünleri de dahil olmak üzere farklı biçimlerde sunulmaktadır; yanağa karşı yerleştirilmiş şekerli bir tütün küpü olan tapalar; eritilebilir tütün, kullandığınız tütün sularını tükürmenizi gerektirmez; ve ağzına yerleştirilmiş veya burnunu çeken öğütülmüş tütün olan enfiye, MayoClinic.com’a not veriyor.
Bağımlılık
Tütün ne kadar uzun süre kullanılırsa, onu daha fazla kullanmanız ve daha bağımlı hale gelmeniz gerekecek FamilyDoctor.org'a göre. Nikotin sigaralarda ve dumansız tütünlerde bulunur ve onları bağımlılık yapan maddedir. Dumansız tütün, sigaradan 15 kat daha fazla nikotin içerir. Bu, dumansız tütün kullanırken bağımlı olma riskinin, sigaralarla ilişkili riskten daha yüksek olabileceği anlamına gelir, FamilyDoctor.org’a dikkat çekti.
Yan Etkiler
Sigara içmenin uzun vadeli yan etkileri arasında artış felç ve kalp krizi riski, amfizem ve astım gibi solunum koşulları ve akciğer kanseri. FamilyDoctor.org, sigaralarda kırışıklıklara, sarı cilde, sarı gözlere ve sarı dişlere de neden olabilir. Snuff kullanan bireylerin ağız ve farenks kanseri olma riskinin sigara içenlere göre% 50 daha yüksek olduğunu söylüyor, Dr. Isadore Rosenfeld, "The Risks: Chewing Tobacco - Cigarettes" başlıklı “Parade” makalesinde. MayoClinic.com'a göre, dumansız tütün, kavite, kalp hastalığı, ağız lezyonları ve özofagus kanserine de neden olabilir.
Sigarayı Bırakma
Sigara içilmez sigaraya alternatif olarak dumansız tütün kullanmayın. Sigarayı veya dumansız tütününüzü kendi başınıza bırakamıyorsanız, nikotin zamkı veya nikotin bandı dahil bir sigara bırakma yardımcısı deneyin. Bu yardımcılar, vücudunuzun nikotin bağımlılığından yavaşça kurtulmasına yardımcı olur ve tütün çiğneme veya sigarayı ağzınıza kadar tutmanın fiziksel alışkanlığını ortadan kaldırır. Nikotin ekleri de dahil olmak üzere nikotin yerine koyma ürünlerini kullanmadan önce doktorunuzla konuşun, FamilyDoctor.org'u önerir.