|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Kronik Böbrek Hastalığı (KBH) Hastalarında Kalp-Sağlıklı Beslenme Seçenekleri

Ulusal Böbrek Derneği'ne göre, kronik böbrek hastalığı olan hastalarda önde gelen ölüm nedeni kalp hastalığıdır. Bu nedenle, böbrek hastalarına rutin olarak sağlıklı bir diyet uygulamaları tavsiye edilir. Amerikan Kalp Derneği, günde 4,5 fincan meyve ve sebze, tam tahıllar ve dört porsiyon fındık, baklagil ve tohum içeren kalp sağlıklı bir diyet önerir. Bu diyet alayı, potasyum ve fosfor alımını sınırlamak zorunda olan ileri böbrek hastalığı olan hastalar için diyet kısıtlamaları ile çelişir; kalp-sağlıklı birçok seçenek bu minerallerin büyük miktarlarını içerir.

Düşük Potasyumlu Sebzeler

Ulusal Böbrek Vakfına göre, kronik böbrek hastalığı olan hastalar, küçük ve sağlıklı bir kalbin diyet gereksinimlerini karşılayabilir. kuşkonmaz, yeşil fasulye, kereviz, bezelye, kabak, soğan, mantar ve mısır porsiyonları. Bu sebzelerin yarım fincan porsiyonları düşük potasyumlu yiyecekler olarak nitelendirilir.

Palamutlu kabak, balkabagi, pancar, brokoli gibi birçok başka sebzeler, potasyumlu yiyecekler nedeniyle kullanılmamalıdır. Pişmiş havuç, ileri böbrek hastalığı olan hastalar için kalp için sağlıklı bir seçimdir. Ancak çiğ havuçlar çok sınırlıdır çünkü çok fazla potasyum içerirler.

Düşük Potasyum Meyveler

Ulusal Böbrek Vakfı, kirazları, üzümleri, ananasları, mandalinaları, ahududuları ve çilekleri düşük potasyumlu yiyecekler olarak sınıflandırır. br>

Muz, her çeşit kavun, mango, portakal ve kuru meyve gibi meyveler çok fazla potasyum içerir ve ileri böbrek hastalığı olan hastalar tarafından sakınılmalıdır.

Leached Patates

Bazı yüksek- Patates ve tatlı patates gibi potasyum yiyecekleri, potasyum onlardan dışarı atılırsa, ileri kronik böbrek hastalığı olan hastalar tarafından çıkarılabilir. Ulusal Böbrek Vakfı, patatesleri küçük parçalara ayırıp, ılık su hacminin on katında birkaç saat bekletmenizi önerir. Suya daldırdıktan sonra patatesler bol miktarda taze çekilmiş suda durulanmalı ve pişirilmelidir.

Düşük Fosforlu Gıdalar

Çoğu gıda doğal olarak biraz fosfor içerir ve raf ömrünü uzatmak için gıdalara eklenen fosfatlar Daha. Süt, sert peynir, bira, kuru fasulye, bezelye, kuruyemiş, kuruyemiş, kakao ve koyu renkli gazlı içecekler çok fazla fosfor içerir ve serum fosfor seviyeleri yüksek olan böbrek hastalarından kaçınılmalıdır. Ulusal Böbrek Vakfı, böbrek hastalarının kahvede sütü süt içermeyen kremayla değiştirmesini, kuru fasulyeleri yeşil fasulyeyle değiştirmesini, az yağlı krem peynirli sert peynirleri ve sorbe veya dondurmalı meyveli dondurmayı değiştirmelerini önerir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]