| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Kan pHını Etkileyen Yüksek Asitli Besinler

pH ölçeği, bir maddeyi veya ortamı daha asidik veya alkalin yapan, 0 ila 14 arası bir ölçekte hidrojen iyonu konsantrasyonunu ifade eder. Yedi, ölçekte nötr ve yediden düşük - yüksek bir hidrojen iyonu konsantrasyonunu gösterir - asidiktir. İdeal olarak, kanınız 7.35 ile 7.45 arasındaki doğal pH değerine yakın durmalıdır. Bununla birlikte, asitli yiyecekler kanın pH'ını ve çeşitli sağlık problemleri riskinizi etkileyebilir.

Asitli Gıdalar Nedir?

Asitli gıdalar, metabolize edildiklerinde veya parçalandıklarında vücudunuzda asit oluştururlar. Limon gibi - yüksek asit içeriğine sahip yiyeceklerle karışmasını önlemek için tüketirseniz, tükettiğinizde alkali oluşturan yiyecekler olarak bunlara asit oluşturan yiyecekler denilmesi daha doğrudur. Tipik Amerikan diyeti, yüzde 50 ila 75 alkalin olması daha sağlıklı olacağı zaman, asit oluşturan yiyecekler bakımından zengindir.

Asitli Gıdaların Etkileri

Asitli gıdalar kanın pH'ını düşürür ve vücut, iltihaplanma seviyeleri hücrelere, dokulara ve organlara yükselir ve zarar verir. Aşırı - çok fazla asitlik veya alkalilik - “Meyve Sıkacağı, Açlık ve Detoksing” yazarı olan beslenme uzmanı Cherie Calbom'a göre vücudunuzu hastalığa ve hastalığa karşı daha savunmasız hale getiriyor. eklem ağrısı, osteoartrit ve osteoporoz gibi sağlık sorunlarına.

Asitli ve Alkali Gıdalar

Büyük olasılıkla en sevdiğiniz yiyeceklerin çoğu asitli yiyecekler olarak kabul edilir. Et, süt, peynir ve krema gibi hayvansal ürünleri içerir. Şeker ve beyaz un, rafine tahıllar, kızarmış yiyecekler ve birçok meyve gibi rafine edilmiş karbonhidratlar da asitli yiyeceklerdir. Yani kızarmış yiyecekler, abur cubur, kahve, çay, soda ve alkol. Öte yandan, sebzeler, kuruyemişler, tohumlar, zeytin ve keten tohumu gibi sağlıklı yağlar, turunçgiller ve baklagillerin çoğu alkali oluşturan yiyeceklerdir.

Dikkat Edilecek Noktalar

pH'ını kalıcı olarak değiştirmek oldukça zor. Vücudunuz, Kentucky Üniversitesi Markey Kanser Merkezi'nde kayıtlı bir diyetisyen olan Karina Christopher'a göre. Karaciğeriniz ve böbrekleriniz gibi organlar, vücudunuzun doğal pH'sini geri kazanmak için fazla mesai yapar. Bu nedenle, ara sıra asit oluşturan yiyecekleri yemeye takıntılı olmamanız gerekir. Asıl endişe, sürekli olarak bu yiyeceklerle dolu bir diyeti yiyor. Vücudunuzu daha düşük pH değerlerinde tutma kabiliyetlerinin yanı sıra, et, süt ürünleri ve rafine karbonhidratlar gibi asitli yiyeceklerin çoğu obezite, tip 2 diyabet ve kalp hastalığı gibi ilgili rahatsızlıklara yol açabilecek kilo alımında önemli suçlulardır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com