Fotofobi olarak da bilinen ışığa duyarlılık, parlak ışığa veya parlamaya maruz kalırken göz rahatsızlığına neden olan bir durumdur. Bu durum, bir göz enfeksiyonu gibi bir göz rahatsızlığının bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Magnezyum eksikliğinin ışığa duyarlılığa neden olduğu bilinmemekle birlikte, fotofobiniz varsa, doktorunuzla migrenlerle olası bir bağlantı hakkında konuşun.
Eksikliği Belirtileri
etler ve bitkisel yiyecekler magnezyum içerir. Eksikliğiniz varsa titreme, kas spazmı, bulantı, kusma, iştahsızlık ve kişiliğinizde değişiklikler olabilir. Düşük magnezyum seviyelerinin gözler üzerinde bilinen bir etkisi yoktur. Bununla birlikte, magnezyum eksikliği kas spazmlarına neden olabileceğinden, göz kapağı seğirmesi veya göz hareketlerinde zorluk olduğunu fark edebilirsiniz. Doktorunuz, kanınızda ne kadar magnezyum bulunduğunu belirlemek için kan testleri yapabilir ve bu durumunuzu teşhis etmenize olanak sağlar.
Migren
Sisteminizde düşük magnezyum seviyeleriniz varsa, migren baş ağrıları geçirme riski daha yüksektir. Migren belirtileri ağrı, baş dönmesi, yorgunluk ve auradır. Bir aura, sıklıkla yanıp sönen ışıklar veya desenler gibi görünen yan görüşünüzü etkileyecektir. Bu semptomlara ek olarak, bir migren de sese ve ışığa duyarlılığa neden olabilir. Birçok migren hastası, migren geçinceye kadar karanlık ve sessiz odalarda kalır. Bu, migrenlerin ve düşük magnezyum seviyesinin veya eksikliğin diğer yan etkilerinin önlenmesine yardımcı olacaktır. Magnezyum yönünden zengin besinler arasında porsiyon başına 60 mg olan kahverengi pirinç ve yaklaşık 23 bademde 78 mg veren badem bulunur. Magnezyumlu diğer yiyecekler arasında yulaf kepeği, rendelenmiş buğday, yer fıstığı, lima fasulyesi ve süt bulunur.
Dikkat Edilecek Noktalar
Ani bir ışık duyarlılığı başlangıcı yaşarsanız, doktorunuza başvurun. Bu, intraoküler inflamasyon gibi altta yatan bir durumu gösterebilir. Eşlik eden semptomlar arasında kızarıklık, yırtılma ve göz tahrişi olabilir. Doktorunuzla, gözlerinizle bir ilişkisi olduğu görülmeyen semptomlar dahil, tüm semptomları bilgilendirin. Bu, doktorunuzun fotofobinin nedenini belirlemesine yardımcı olur.