Bebeğinize baştan itibaren sağlıklı bir diyet sunmak, büyümek ve gelişmek için ihtiyaç duydukları şeyleri tam potansiyelleriyle elde etmelerini sağlamanın bir yoludur. Sebze sıkma, ebeveynlerin bebekleri için besin alımını artırmasının moda bir yolu olsa da, bebekler için gidilmesi en sağlıklı yol değildir. Bebeğinizin diyetinde taze sebze suyunun kullanımını tartışmak için çocuk doktorunuza danışın.
Meyve Suyu İhtiyacı Yok
Amerikan Pediatri Akademisi, bebeklere meyve suyu gerekmediğini ve meyve suyu vermemeleri gerektiğini söyledi 6 aylıktan küçük. Bebeğinize 6 aylıktan sonra meyve suyu verirseniz, bir şişeye değil, bir fincana koymalı ve miktarı günde 4 ons ile sınırlandırmalısınız. Bununla birlikte, akademinin yalnızca meyve suyundan bahsettiğini ve Haziran 2015 itibariyle sebze suyuna özgü yönergeler yayınlamadığını unutmamak önemlidir.
Besleyici Olarak Değil
Amerikan Pediatri Akademisi Meyve suyuna hayır, çünkü özellikle meyve suyunun yapıldığı yiyeceğe kıyasla çok az besin değeri sunar. Taze sebze suyu şişelenmiş meyve suyundan daha zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olabilirken, lifin, proteinin ve esansiyel yağların çoğunun eksik olması nedeniyle, tüm sebze kadar besleyici değildir. Ayrıca, eğer çok fazla meyve suyu verilirse, bebeğiniz diğer yiyecekler için fazla iştahsız olabilir.
Gıda kaynaklı hastalık riski
Taze meyve suyunun aldığınız herhangi bir meyve suyundan daha besleyici olduğunu düşünebilirsiniz. "a bottle, it's not any safer.", 3, [[Mağazada satın aldığınız meyve suyu sizi hasta edebilecek bakterileri öldürmek için pastörize edilir. Kendine getirdiğin taze sebze suyu, bebeğini hasta edebilecek ve hatta ölümcül olabilecek bakterileri barındırabilir.
Bebekler gıda kaynaklı hastalıklara erişkin hastalarından çok daha hassastır, bağışıklık sistemleri nedeniyle, taze bir bardak meyve suyunda bulunabilecek tüm bakterilere karşı daha savunmasız.
Pişmiş Sebzeler Yerine
Bebeğinizin sağlığı ve güvenliği için, meyve suyundan ziyade bebek maması sebzelerini beslemekten daha iyi olabilirsiniz. Sebzeler, bebekler için lif, protein, A ve C vitaminleri, folat ve potasyum kaynağıdır. Kendi sebzelerinizi hazırlarsanız, iyice yıkayın, yumuşayana kadar pişirin ve bebeğinizin beslenme gelişim aşamasına bağlı olarak püre edin veya doğrayın. Pişmiş sebzelerin bebeklere verilmesi, yaşamlarının geri kalanında sağlıklı beslenme alışkanlıkları yaratılmasına da yardımcı olabilir.
, , ] ]