| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

İşlenmiş Gıdaların Sağlığa Etkisi

Bir paketten gelen tüm yiyecekler sağlıksız olmasa da, ağır işlenmiş yiyeceklerle dolu bir diyet yemek, bir dizi sağlık sorunuyla bağlantılıdır. İşlenmiş gıdalardaki etiketleri okumak özellikle önemlidir, çünkü birçok önemli besin maddesi eksiktir veya bazı lezzetsiz içeriklere sahiptir. Bununla birlikte, bazı durumlarda, hafif işlenmiş gıdalar taze emsallerine göre tercih edilebilir.

İşlem Açıklaması

İşlem bir yemeğin orijinal şeklini değiştirdiğiniz zaman gerçekleşir. Bu, yemek yapma, dondurma, doğrama, takviye etme ve mayalamayı içerir. Dondurulmuş, olgunlaşmamış sebzeler gibi hafif işlenmiş yiyecekler sağlık endişesi yaratmaz - aslında donma ürünü bazı besin içeriğini korur. Bununla birlikte, yağda, tuzda ve şekerle yüklü ağır işlenmiş yiyecekler - şarküteri, peynirli kraker ve dondurulmuş pizza gibi - düzenli tüketildiğinde sağlık sorunlarına neden olabilir. Ek olarak, konserve, susuzlaştırma ve pişirme gibi işleme teknikleri, yiyeceklerin C vitamini, B vitaminleri ve diğer önemli besinleri kaybetmesine neden olabilir.

Sindirim Sıkışıklıkları

Rafine tahıl işlemesi sırasında, gıda üreticileri kepeği ve tahılın germ, sadece nişastalı endosperm bırakır. Endosperm olmasa da çıkarılan kısımlar lif bakımından yüksektir. Lif sindirime yardımcı olduğu için beyaz ekmek, beyaz pirinç ve beyaz makarnadan elde edilen rafine tahıllar açısından zengin bir diyet kabızlığa neden olabilir. Ek olarak, düşük lifli diyetler, kolonda küçük torbaların oluştuğu bir koşul olan divertiküloza bağlanabilir. Bazı durumlarda, bu torbalar tıbbi tedavi gerektiren, enfekte ve iltihaplanır. Sağlıklı bir sindirim için rafine tahıllar yerine tam buğday ekmeği, kahverengi pirinç ve yulaf ezmesi seçin.

Sodyum Aşırı Yük

Çoğu Amerikalı, işlenmiş ve restoran tarafından hazırlanan gıdalardan, ihtiyaç duyduklarından çok daha fazla sodyum tüketir. Yüksek sodyumlu diyetler yüksek tansiyonla bağlantılıdır, muhtemelen kalp hastalığı ve felç riskini arttırır. Çoğu insan günde 2.300 miligramdan fazla sodyum alamamalı ve kardiyovasküler hastalık riski yüksek olanlar günde 1500 miligramdan fazla sodyum alamamalıdır. Sodyum alımını azaltmak için, işlenmiş gıdaları seçerken "düşük sodyum" terimini arayın.

Ağırlıklı Endişeler

Araştırma, işlenmiş etler, rafine tahıllar ve şekerli tatlandırılmış gıdalar açısından zengin diyetlerin daha muhtemel olduğunu göstermektedir Harvard Halk Sağlığı Okulu'na göre, kepekli tahıllara, meyvelere ve sebzelere dayalı diyetlerden daha fazla obeziteye yol açmak. Obezite kalp krizi, felç, artrit, Tip 2 diyabet ve bazı kanser türlerinin riskini artırır. Bu nedenle, rafine ve ağır işlenmiş yiyeceklerden kaçınmak, sağlıklı bir kilonuzu korumanıza ve muhtemelen kronik hastalık riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com