|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi
Sağlığı ve Hastalıkları

Ulusal Böbrek Vakfına göre, Diyabetik Böbrek Hastalığını Besinlerle Geri Döndürebilir misiniz?

Böbrek hastalığının bir sonucu olan böbrek yetmezliği, tip 1 diyabetli kişilerin yüzde 30'unu ve tip 2 diyabetli kişilerin yüzde 10 ila 40'ını etkiler. Doktorunuzla böbrek hastalığı riskleriniz ve bunları önlemek için neler yapabileceğiniz hakkında konuşmanız önemlidir. Eğer böbrek hastalığı geliştirirseniz, hastalığınızı gidermek veya yavaşlatmak için diyetinizde yapabileceğiniz değişiklikler olabilir, ancak diyet değişikliklerini başlamadan önce doktorunuzla görüşmeniz gerekir. Tüm böbrek hastalığının geri dönüşümlü olmadığını unutmayın.

Yüksek proteinli hayvan etlerini diyetinizden alın. Amerikan Diyabet Birliği'ne göre, protein alımı böbreklerin daha fazla çalışmasını sağlıyor ve böbrek yetmezliği yaşayan insanlar için genellikle düşük proteinli diyetler öneriliyor. Yüksek miktarda protein etinden kaçınmak böbreklerinizdeki stresi azaltmanıza yardımcı olabilir.

Çok fazla protein eklemeden temel amino asitleri almanıza yardımcı olmak için az miktarda bitki bazlı protein kullanın diyet. Fasulye, kuruyemiş, soya peyniri veya yerfıstığı yağı gibi bitkisel kökenli proteinleri tüketin. Günde kaç gram protein tüketmeniz gerektiğine dair doktorunuzun özel tavsiyelerine uyun çünkü kişiden kişiye değişir.

Tuz alımınızı günde 1500 mg ile sınırlayın. Çok fazla tuz tüketmek tansiyonunuzu artırabilir. Amerikan Kalp Birliği'ne göre, böbrek hastalığınız, kan basıncınızdaki hafif artışlarla bile hızla kötüye gidebilir. Özel tuz sınırlamalarınızla doktorunuzla konuşun. Tuzsuz otlar ve baharatlar ile yiyeceklerinize lezzet katın. Satın aldığınız yiyeceklerin çok fazla tuz içermediğinden emin olmak için etiketleri okuyun. Pek çok dondurulmuş gıda, önceden paketlenmiş gıdalar ve konserve ürünler ilave tuz içerir. MedlinePlus, porsiyon başına 100 mg'dan daha az tuz içeren yiyecekler aramanızı önerir.

Çok fazla potasyum tüketmekten kaçının. Böbrek hastalığınız varsa, potasyum seviyeniz yükselebilir ve kalbinizin anormal şekilde atmasına neden olabilir. MedlinePlus, şeftali, üzüm, armut, kiraz, elma, çilek, erik, mandalina ve karpuz gibi meyveler yiyerek potasyumunuzu kontrol edin. Brokoli, lahana, havuç, karnabahar, kereviz, salatalık, patlıcan, yeşil fasulye, marul, soğan, biber, sarı kabak ve kabak gibi sebzelere sadık, MedlinePlus. Diğer meyve ve sebzeler diyetinize çok fazla potasyum ekleyebilir.

Yeterince demir yiyin. Demir seviyeniz böbrek hastalığında azalır. Diyetinize ne kadar demir bakımından zengin besinler eklemeniz gerektiğini belirlemek için doktorunuza düzenli olarak demir seviyenizi kontrol ettirin. Demir, fasulye, mercimek ve beyaz et tavuğu ile zenginleştirilmiş mısır gevreği yiyerek diyetinize demir ekleyin.

Normal miktarda tam tahıllı yiyecekleri tüketin. Kahverengi pirinç, tam tahıllı makarna, kinoa, yulaf ezmesi, tam tahıllı tahıllar ve tam tahıllı krakerler yiyin. Kepekli tahıllar vücudunuzun düzgün çalışmasını sağlamak için size sağlıklı miktarda besin ve kalori sağlayabilir. İçerdikleri protein miktarını belirlemek için tam tahıl ürünlerindeki beslenme etiketlerini okuyun ve bunu düşük proteinli diyetiniz için ayrılan miktarın içine koyun.

Uyarılar

Böbrek hastalığı Ciddi ve etkileri tersine çevirmek için ilaç, diyaliz ve hatta bir böbrek nakli kullanılması gerekebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır