|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi
Sağlığı ve Hastalıkları

Prostat Kanseri: Kaçınılması Gereken Yiyecekler

Prostat, vücudunuzun spermi vücudunuzdan taşıyan sıvı üretmesine yardımcı olan bir bezdir. Prostat kanseri, erkekleri etkileyen en yaygın kanser türlerinden biridir. Erken tanı ve tedavi, tam ve istikrarlı iyileşme şansınızı arttırmaya yardımcı olabilir. Prostat kanseri yoksa, sağlıklı bir kiloya ulaşmanıza veya sağlıklı bir kilonuzu korumanıza yardımcı olan sağlıklı bir diyet yemek yeme riskinizi azaltabilir.

Kırmızı Et

Kırmızı et, yağsız proteinden çok daha fazla doymuş yağ sağlar balık, tavuk göğsü ve baklagiller gibi kaynaklar. Et açısından zengin bir diyet yiyen erkeklerin, 2003'te yayınlanan “Güncelleme” de yayımlanan bir rapora göre prostat kanserinden gelişme ve ölme olasılıkları daha yüksektir. Özellikle doymuş yağda yüksek et, karaciğer ve böbrekler gibi organ etleri; yüksek yağlı biftek; domuz kaburga; Kuzu; dana kıyma; kara et kümes hayvanları; sosis; domuz pastırması; ", 3, [[ve pastırma gibi öğle yemeği etleri. Kırmızı etin tadını çıkarırsanız, mevcut en yalın kesimleri seçin ve porsiyon boyutunuzu mütevazı tutun. Prostat kanseriniz varsa yağsız protein kaynakları doku onarımı, fiziksel güç ve tedavi ve iyileşme sırasındaki bağışıklık sistemi işlevi için önemlidir.

Süt Ürünleri

Yüksek yağlı süt ürünleri doymuş yağda da yüksektir ve bağlanır prostat kanseri ve hastalığın ölümcül sonuçları için artan risk ile. Şubat 2007'de "Uluslararası Kanser Dergisi" nde yayınlanan araştırmaya göre, genel olarak süt ürünleri bu riskleri artırabilir. Araştırmacılar 50 ila 69 yaşları arasındaki 29.133 erkek sigara içicisinde prostat kanseri riski ile ilgili kalsiyum ve süt alımını analiz etmişlerdir. yapmayan erkeklerden daha fazla hastalık. Prostat kanseri için yüksek risk altındaysanız, süt ürünlerini sınırlandırmak riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir. Bununla birlikte, kalsiyum genel sağlık için önemli olduğu için, önemli ölçüde kesmeden önce doktorunuzla veya diyetisyeninizle konuşun. Özellikle yüksek yağlı çeşitler arasında tam yağlı süt, ağır krema, çedar peyniri, ekşi krema ve tereyağı ve dondurma gibi tam yağlı süt ürünleri bulunur.

Zenginleştirilmiş Un /Tam Tahıllar ancak az miktarda lif ve az miktarda besin, birçok ekmek, tahıl ve atıştırmalık yiyecek. Kepekli tahıllar gibi lif bakımından zengin yiyecekler, prostat kanseri riskini azaltmanıza yardımcı olabilir. Lif ayrıca kilo yönetimi, enerji seviyeleri ve sindirim sağlığı sürecini kolaylaştırmaya yardımcı olabilecek dolgunluğu arttırır. Lif alımınızı arttırmak için, diyetinizde zengin ekmekleri, makarnaları, gevrekleri ve tuzlu krakerler ve atıştırmalık yiyecekleri tam diyet eşdeğerleriyle değiştirmeyi deneyin. Zenginleştirilmiş un ürünleri, ishal yaşarsanız ya da doktorunuz ameliyattan iyileşme sırasında bağırsak hareketlerini geciktirmek gibi başka nedenlerden dolayı düşük lifli bir diyet önerdiğinde faydalı seçenekler sunar. Böyle bir durumda, doktorunuz aksini önerene kadar tam tahıllı gıdalardan uzak durun.

Tuz ve Şeker

Şeker, çeşitli yiyecek ve içeceklere tatlı tat ve kaloriler, ancak az miktarda besin ekler. Tuz, genel sağlık için önemli olsa da, tansiyonunuzu yükseltebilir ve aşırı tüketildiğinde gaz ve şişkinliği tetikleyebilir. Amerikalılar her ikisinden de fazla miktarda tüketme eğilimindedir. Şekerli tatlıları ve tuzlu yiyecekleri sınırlamak ve vücudunuzu kanserden ve diğer sağlık sorunlarından korumaya yardımcı olabilecek meyve ve sebze alımınızı arttırmak. Meyve ve sebzeler de bol miktarda lif sağlarlar. Özellikle tuz oranı yüksek yiyecekler arasında patates cipsi, kraker, patates kızartması, konserve çorba ve sebzeler, dondurulmuş yemekler ve işlenmiş et ve peynir yer alır. Yaygın şekerli ürünler arasında normal alkolsüz içecekler, şeker, sütlü çikolata, gözleme şurubu, jöle, reçel, donma, dondurulmuş tatlılar ve ticari olarak hazırlanmış turtalar, kekler ve kurabiyeler yer almaktadır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır