|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi
Sağlığı ve Hastalıkları

Dengeli bir Diyet ve Dengesiz bir Diyet Arasındaki Fark Nedir?

Muhtemelen sağlıklı beslenmelisin. Muhtemelen dengeli bir diyet yemelisiniz de duymuşsunuzdur. Ancak dengeli bir diyetin ne olduğu her zaman net değildir. Harvard Halk Sağlığı Okulu, yediklerinizin genel sağlığınızı belirlemede en önemli faktörlerden biri olduğuna dikkat çekiyor.

Önemi

Vücudunuz, düzgün çalışması için besinlere ihtiyaç duyan trilyonlarca bireysel hücreden oluşuyor. . Hücreler düzgün çalışmadığında, hastalık ve işlev bozukluğu oluşabilir. MedlinePlus'a göre dengeli bir diyet yemek, vücudunuzun hücrelerini, dokularını ve organlarını korumak için normal büyüme ve gelişmeyi destekleyen doğru beslenme ve enerjiyi sağlar. 2005 yılında “Uygulamalı Fizyoloji Dergisi” nde “Egzersiz ve Diyetin Kronik Hastalıklar Üzerindeki Etkileri” başlıklı yazı, fiziksel aktivite ile birlikte beslenmenin çok sayıda kronik hastalık geliştirme riskini azaltabileceğini ve birçok durumda mevcut hastalıkları tersine çevirebileceğini belirtti.

Karbonhidratlar ve Protein

Dengeli bir diyetin amacı, optimum büyüme ve gelişme için yeterli enerji ve besin sağlamaktır. Harvard Halk Sağlığı Okulu, dengeli bir diyetin kepekli tahıllar gibi iyi karbonhidratlar içerdiğini belirtir. Karbonhidratlar vücut için yakıt sağlar. Dengesiz bir diyet, düşük karbonhidratlı bir diyetten veya şekerli içecekler ve işlenmiş yiyecekler gibi şeker açısından yüksek olan diyetlerden oluşur. Harvard Halk Sağlığı Okulu, çok az karbonhidrat tüketen veya hiç tüketmeyen öneren diyetlerin halkı yanlış yönlendirdiğini ve sağlıksız bir diyete yol açabileceğini belirtiyor. ve fasulye sağlıklı protein için en iyi seçeneklerdir. Her bireyin ihtiyaç duyduğu günlük protein miktarının henüz bilinmediğinden bahseder. Protein, hem hayvansal hem de bitkisel kaynaklardan gelir ve Harvard Halk Sağlığı Okulu, her iki kaynağın da aynı sağlık etkilerine sahip olduğunu belirtir. Dengesiz bir diyet, doymuş yağda yüksek olan çok fazla hayvansal proteinden oluşur. Az miktarda balık ve fındıktan protein yemek doymuş yağınızı azaltmanıza yardımcı olacaktır.

Yağ ve Elyaf

Dengeli ve sağlıklı bir diyet yağ içermelidir. Sadece herhangi bir yağ değil, sağlıklı yağ ve omega-3 yağ asitleri ve zeytinyağı gibi yağlar. Harvard Halk Sağlığı Okulu, doymuş yağlardan ve trans yağlardan kaçınmanız gerektiğini belirtir. Ayrıca, yediğiniz yağ miktarının, yediğiniz yağ türleri kadar önemli olmadığını belirtir. Dengesiz bir diyet, yüksek kolesterol ve diğer kronik hastalıklara yol açabilecek yüksek miktarda doymuş ve trans yağ içerecektir. MedlinePlus, kalorilerinizin yüzde 35'inden fazlası yağdan geliyorsa, dengesiz bir beslenmeniz olduğunu belirtir. Ek olarak, vücudunuzun çalışması için ihtiyaç duyduğu lif, vitamin ve mineralleri sağlayan çok çeşitli meyve ve sebzelere sahip olmanızı tavsiye eder.

Dikkat Edilecek Noktalar

MedlinePlus, tahıllar, meyveler gibi gıda gruplarına dengeli bir diyet düzenler. sebzeler, yağlar, etler, fasulye ve mandıra. Harvard Halk Sağlığı Okulu ayrıca, kalsiyumun sağlıklı ve dengeli bir beslenmenin bir parçası olarak tavsiye edilmesine karşın, kalsiyum açısından zengin süt ürünleri içermeyen gıdaların yeşil yapraklı sebzeler ve brokoli içerdiğini ve bunların süt ürünlerinden daha iyi olabileceğini belirtmektedir. Dengesiz bir diyet, yiyecek gruplarına odaklanmayacak ve çok fazla sodyum, az miktarda sebze ve meyve, yüksek miktarda doymuş yağ ve işlenmiş yiyecek alımına ve yüksek rafine tahıl ve şeker alımına yönelme eğiliminde olacaktır.

Dengeli ve Dengesiz

MedlinePlus, dengesiz bir beslenmenin vücudunuzun dokularının korunmasında, beyin ve sinir sistemi işlevlerinde, büyümesinde ve gelişiminde ve kemik ve kas sistemlerinde sorunlarda sorunlara yol açabileceğini belirtiyor. Dengesiz bir diyet, bir gıda grubuna çok fazla odaklanmış veya işlenmiş gıdalara çok yoğun bir gıdadır. MedlinePlus ayrıca “dengeli beslenme” teriminin sadece beslenme gereksinimlerinizi karşılarken tek bir besin maddesi sağlamadığı anlamına gelir. Bunu, her besin grubundan çeşitli yiyecekleri yiyerek başarabileceğinizi belirtir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]