| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi |

Sağlığı ve Hastalıkları

Yorgunluk Karşıtı Diyet

Yoğun bir program, sürekli stres ve zayıf beslenme, zihinsel ve fiziksel olarak yıpranmış hissetmenize neden olabilir. Yorgunluk sizi yavaşlatıyorsa, yorgunluk önleyici bir diyet formüle etmek için doktorunuzla veya diyetisyeninizle konuşun. Yorgunluk önleyici bir diyet benimsemek, diyetinize enerji arttırıcı yiyecekler eklemeyi ve yorgunluğunuzu kötüleştirebilecek yiyeceklerden uzak durmayı içerir.

Ne Yenir?

Sağlıklı bir diyet benimsemek, yorgunluğu azaltmanın önemli bir parçasıdır. Vücudunuzun, meyveler, sebzeler ve yağsız etler gibi sağlıklı gıdalardan elde edilen tutarlı bir vitamin ve mineral kaynağına ihtiyacı vardır. Diyetiniz öncelikle karmaşık karbonhidrat ve proteinlerden oluşmalıdır. Psikolojiye göre Günümüzde demir, protein ve kompleks karbonhidrat bakımından zengin yiyecekler yemek yorgunluğunuzla savaşmanıza yardımcı olabilir. Kompleks karbonhidratlar vücudunuzun ana enerji kaynaklarından biridir. Kepekli tahıllar ve makarnalar gibi yiyecekleri seçerek yorgunluk önleyici diyetinize karmaşık karbonhidratlar ekleyebilirsiniz. Balık, tavuk ve yumurta gibi yiyeceklerde enerji veren proteinleri bulun. İyi demir kaynakları, ıspanak, kuru fasulye, yumurta ve yağsız kırmızı etler gibi sebzeleri içerir.

Kaçınılması Gerekenler

Yorgunluk önleyici diyetiniz, basit karbonhidrat ve kafein içeren yiyecekleri dışlamalı veya sınırlandırmalıdır. Buna alkolsüz içecekler, şekerli atıştırmalıklar ve beyaz un ile yapılan yiyecekler dahildir. Basit karbonhidratlar ve kafein de enerjinizi artırabilirken, vücudunuz parçalanır, bu bileşikleri hızlı bir şekilde emer ve kullanır. İstenmeyen kilo alımlarına, uykusuzluğa ve sinirliliklere neden olabileceklerinden, bu yiyeceklere yorgunluğunuza kalıcı bir çözüm olarak güvenmekten kaçınmalısınız.

Zaman Çerçevesi

Bazı yiyecekleri yediğinizde günün belirli saatlerini de etkileyebilir enerji seviyen. En aktif olduğunuzda enerji artırıcı yiyecekleri günün erken saatlerinde yemeye çalışın. Uykuyu desteklemeye yardımcı olmak için akşamları veya geceleri sakinleştirici etkisi olan hindi gibi yiyecekleri rezerve edin. Ayrıca, öğün atlamaktan kaçının - özellikle kahvaltı. Kahvaltı vücudunuza güne başlamak için ihtiyaç duyduğu yakıtı verir. Kahvaltınızı atlamak, gününüz başlamadan bile kendinizi yorgun hissetmenize neden olabilir.

Hidrasyon

Yorgunluk önleyici diyetinizde su birincil içecek olmalıdır. Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne göre uyuşukluk ve halsizlik dehidratasyonun sık görülen bir belirtisidir. Su vücudunuzun vücudunuza taşınmasına yardımcı olur ve yediğiniz besinlerden besinleri alır. Yeterince su içmiyorsanız, vücudunuz bu besin maddelerini uygun şekilde işleyemez ve kullanamaz. Bol miktarda su içmek, yorgunluk önleyici diyetinizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacaktır.

Dikkat Edilecek Noktalar

IBS Tedavi Merkezine göre, gıda alerjileri, yaygın olarak bilinen halsizlik nedenlerindendir. Alerjisi olan bir şeyi tükettiğinizde, vücudunuz onu çıkarmaya çalışırken önemli miktarda enerji yakar. Yorgunluğunuzun gıda alerjisinin bir sonucu olabileceğinden şüpheleniyorsanız, yorgunluk önleyici diyetinizi ayarlamayı deneyin. Şüpheli gıda maddesini bir veya iki hafta diyetinizden çıkarın ve yorgunluğunuzun azalıp azalmadığını gözlemleyin. Doktorunuz ayrıca standart bir kan testi kullanarak gıda alerjilerini de kontrol edebilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com