|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi
Sağlığı ve Hastalıkları

Tüm Gıdalar ile Bitki Bazlı Diyet

Bitki bazlı bir diyet yemek için vejeteryan olmanız gerekmez. Fakat sağlığınızı gerçekten artıracak bir diyet arıyorsanız, bitki bazlı bir diyet gitmenin yolu budur. Böyle bir diyet sizi daha fazla meyve, sebze ve kepekli tahıllar yemeye teşvik eder. Bitki bazlı bir diyette kesinlikle patates cipsi ve kek yiyebilseniz de, diyetin sağlığa faydalarından yararlanmak istiyorsanız, daha fazla tam gıda yemekten daha iyi olursunuz.

br>

Doğal yiyecekler olarak meyve ve sebzelerin bitki bazlı bir diyet uygularken tabağınızı yemek saatlerinde doldurmaları gerekir. Sadece kalorileri ve yağları düşük değil, aynı zamanda meyve ve sebzeler de vücudunuzun sağlıklı kalmasına ve hastalıklarla savaşmasına yardımcı olan besin bakımından zengindir. Besin alımınızı değiştirmek için hafta boyunca bir dizi renkli meyve ve sebze ekleyin. Sağlıklı seçimler arasında kırmızı domates, mor böğürtlen, portakal tatlı patates, sarı nektarin, yeşil brokoli ve beyaz soğan bulunur.

Sağlık İçin Tam Tahıllar

Tam tahıllı meyveleriniz üzerinde daha fazla tam besin tüketmeye çalışırken iyi bir seçim yapın diyet. ABD Tarım Bakanlığı, tahıl porsiyonunuzun en az yarısını tam tahıllı yapmanızı önerir. İyi bir lif, magnezyum ve selenyum kaynağıdır ve daha fazla yemek yemek kalp hastalığı riskinizi azaltabilir. Sağlıklı kepekli tahıllar yulaf, kahverengi pirinç, kinoa, arpa ve mısırdır.

Bitkiler Protein İçer, Çok

Et, diyetindeki tek protein kaynağı değil. Tahıllar, sebzeler, fasulye, fındık ve tohumlar da protein sağlar. Kepekli tahıllara ve sebzelere ek olarak, tüm gıda bitkisi bazlı diyetinize çeşitli fasulye, fındık ve tohumlar da eklemelisiniz. Çekirdekler ve tohumlar salatalara çıtırtı ekleyerek atıştırmalık atıştırmalar yaparken, fasulye, herhangi bir tahıl veya sebze kabına besleyici bir katkı sağlar. Siyah fasulye, barbunya fasulyesi, soya fasulyesi, nohut, mercimek, badem, kaju fıstığı veya susam tohumlarını deneyin.

Kalp-Sağlıklı Yağlar

Yağlar, sağlıklı bitki bazlı diyetinizin de önemli bir parçasıdır. Zeytinyağı gibi bitkisel yağlar, yüksek miktarlarda tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlar içerir. Bu yağlar, tereyağı gibi hayvansal yağlarda bulunan doymuş yağlar gibi kolesterol seviyelerini yükseltmez. Diğer sağlıklı bitkisel yağ seçenekleri aspir yağı, soya yağı ve ayçiçeği yağıdır. Kuruyemişler ve tohumlar da bu sağlıklı yağları içerir. Ancak daha sağlıklı seçimler yapmalısınız. Bu, somon ve kümes hayvanları gibi daha yağlı balıkları yemek anlamına gelir. Kırmızı et tüketiminizi azaltın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]