Fındık ezmesi, lezzetli ve çürüyen bir yayma veya dip yapar ve atıştırmalık veya yemeğiniz için sağlıklı seçimler olabilir. Seçenekler arasında baklagiller olan ağaç fıstığı veya yer fıstığı ezmesi sayılabilir. Yumuşak ve tıknazlı fındık ezmesi çeşitleri aynı beslenme bilgisine sahiptir ve eşit derecede sağlıklıdır, bu nedenle en çok sevdiğiniz çeşidi seçin. fındık ezmesi. Kalp sağlığı açısından doymamış yağlar oldukça yüksektir, bu da onları doymuş yağlardan seçtiğinizde kalp hastalığı riskinizi azaltabilir. Bu fındık ezmesi de E vitamini, lif ve protein sağlar ve kolesterol içermez. Fındık ezmesi kadar sağlıklı olabilir, porsiyon ölçünüzü sınırlamayı unutmayın, böylece kilo almazsınız.
Bakılması Gereken Yağlar
Fındık yağı için en sağlıklı seçim omega-3 ile güçlendirilmiş olabilir alfa-linolenik asitli yer fıstığı yağı veya ALA gibi yağ asitleri. Linus Pauling Enstitüsü'ne göre Omega-3 yağ asitleri, ani kardiyak ölüm riskinizi azaltabilir. Cevizler doğal ALA kaynaklarıdır, bu nedenle ceviz yağı da iyi bir seçimdir. Kolesterolü yükselten trans yağları önlemek için, kısmen hidrojene yağlardan arındırılmış tamamen doğal bir fındık yağı seçin. Tamamen doğal fındık ezmesi içindeki yağlar kavanoza ayrılma ve yükselme eğilimindedir, bu yüzden kullanmadan önce tereyağını karıştırın.
Şeker
Birçok fındık ezmesi lezzet vermek için şeker ekler, ancak en sağlıklı olan fındık yağı, düşük şeker veya ilave besin içermeyen şeker içermez. Az yağlı fıstık ezmesi gibi az yağlı fındık ezmesi seçerken dikkatli olun. Bunlar tipik olarak normal fındık yağı kadar neredeyse kalori sağlar, ancak kalp sağlığına sahip tekli doymamış veya çoklu doymamış yağlarda daha düşüktür. Düşük yağ içeriğini telafi etmek için, düşük yağlı fındık ezmeleri daha fazla şeker eklenebilir.
Sodyum
Kuruyemiş ve yer fıstığı doğal olarak sodyumda düşüktür ve en sağlıklı fındık yağı da sodyumda düşüktür. Çoğu düzenli fındık ezmesi lezzet vermek için kendilerine tuz eklenir. Tuz ilave edilmemiş veya az sodyumlu bir fındık ezmesi arayın. Yüksek sodyum diyeti, yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve felç riskini artırır ve sağlıklı yetişkinlerin günde 2.300 mg'dan fazla sodyum almaması gerekir.
, , ] ]