Januvia, tip 2 diyabetli yetişkinlerde kan şekeri düzenlemesini iyileştirmek için verilen bir ilaç olan sitagliptin'in markasıdır. Merck ve Co. tarafından üretilen Januvia'nın diyet ve egzersizle birlikte kullanılması amaçlanmıştır. Januvia'nın kilo kaybı için faydalı olup olmadığına dair kanıtlar çelişkilidir, ancak ilacın kilo kaybına neden olabilecek bazı etkileri vardır.
İşlev
Januvia, iki hormonun miktarını artırarak kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur vücut gıda alımına cevap olarak üretir. Hormonlardaki bu artışın birkaç etkisi vardır ve iki etki kilo kaybına yardımcı olabilir. NetDoctor, hormonların, yiyeceklerin mideden bağırsaklara geçme sürelerini azalttığını, glikozun kan dolaşımına emilimini yavaşlattığını açıklıyor. Ayrıca, kişinin daha az yemesine yardımcı olan bir dolgunluk hissine neden olurlar.
Dikkat Edilecek Noktalar
Januvia'nın tip 2 diyabet tedavisinde etkinliğini değerlendiren ön onay araştırmalarında, ilaç genellikle kilo alımına neden olmamıştır veya Ek olarak, Januvia'yı tip 2 diyabet tedavisi için metformin ile birlikte alan insanlar, sadece metformin kullananlara göre daha fazla kilo vermediler.
Potansiyel
2008 yılında Merck ve Co. Amerikan Diyabet Derneği 68. Yıllık Bilimsel Oturumları, "Bugün Tıp Haberleri" tarafından bildirildiği gibi. Tip 2 diyabet ilacı glipizid ile karşılaştırıldığında, Januvia, kan şekeri kontrol etmek için ilaca ihtiyaç duyan tip 2 diyabet hastalarında hipoglisemi veya düşük kan şekeri önlenmesinde çok daha iyiydi. Ayrıca, Januvia alan katılımcılar, gerçek miktarlar ortalama olarak küçük olmasına rağmen, önemli bir kilo kaybı yaşadılar.
Yan Etkiler
Bazı insanlar Januvia kullanırken kilo kaybına neden olabilecek yan etkiler yaşarlar. Bu etkiler arasında NetDoctor tarafından listelenen fazla gaz, ishal, iştahsızlık, bulantı, karın ağrısı, baş ağrıları ve baş dönmesi sayılabilir.
ePedTV'ye göre Januvia kilo alımı ile bağlantılı değildir. Bu önemli bir özelliktir çünkü diğer birçok tip 2 diyabet ilacı kilo alımına neden olmaktadır. Kilo almak özellikle tip 2 diyabet hastaları için problemlidir, çünkü çoğu zaten fazla kilolu ve fazla kilolu olmak bozukluğu kötüleştirebilir. Merck and Co. tarafından yapılan araştırma analizinde, "Medical News Today" tarafından ayrıntılı olarak açıklandığı gibi, glipizid alan hastalar küçük ama önemli bir kilo artışı yaşadılar.