|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Ağırlık yönetimi
Sağlığı ve Hastalıkları

Kilo Veren İlaçlar

İlaçlar ağrıları hafifletebilir, bir hastalığın semptomlarını en aza indirebilir ve iyileşmenize yardımcı olabilir, ancak bazen istenmeyen yan etkileri de olabilir. Kilo alımı böyle bir yan etkidir ve bazı kişilerin ilaçlarını almaktan kaçınmasının nedeni olabilir. Küçük bir bedel ödemek gibi görünse de, kilo almak, bazı durumlarda diğer sağlık sorunlarına neden olabilir ve bazı ilaçların faydalı etkilerini azaltabilir. Bazı durumlarda, kilo alımına neden olmayan benzer ilaçlar mevcuttur.

Antidepresanlar

Çoğu antidepresanlar, kilo alımına neden olma potansiyeline sahiptir, ancak kilo almaya başlayacak kadar çok tutarsızlık vardır. kim yapmaz Örneğin, belirli bir antidepresan alan bir kişi birkaç kilo alırken, bir diğeri aynı ilacı alabilir ve hiç kilo alamaz. Bununla birlikte, bazı antidepresanlar, MayoClinic.com'dan Dr. Daniel Hall-Flavin'e göre, diğerlerinden daha fazla kilo alımına neden olma eğilimindedir. Örneğin, amitriptilin gibi trisiklik antidepresanların ve tranilcypromin - marka ismi Parnate gibi Monoamin oksidaz inhibitörlerinin (MAOI'ler), foksetin - selektif serotonin geri alım inhibitörlerinden (SSRI) daha fazla ağırlık kazanmasına neden olma olasılığı daha yüksektir. marka adı Prozac. Diğer bir genel SSRI, paroksetin - Paxil markası - bir istisnadır; Kilo kaybına neden olma eğilimi vardır.

Steroidler

Prednizon gibi kortikosteroidler, enflamatuar hastalıklarla savaşmak için kullanılır ve kilo alımına neden olan ünlerdir. John Hopkins'teki Vasculitis Center'a göre, kilo alımı hemen hemen farklı derecelerde olsa da kortikosteroid kullanan herkes tarafından yaşanıyor. Kilo alımına ek olarak, diğer bir yan etki, yağın, özellikle yüz, boyun, sırt ve karın bölgesine yeniden dağıtılmasıdır; Steroid kullanmanın kilo alımı büyük ölçüde iştahtaki bir artışa bağlanıyor, ancak metabolizmadaki değişiklikler de katkıda bulunan bir faktör olabilir.

Diyabet İlaçları

kolayca kilo alımına neden olabilir. İnsülin, aşırı olduğunda kandan glikoz şeklinde şeker alır. Kanınızda çok fazla insülin varsa, glikoz seviyesi daha düşük olacaktır ve vücudunuz aç olduğunu düşünerek daha fazla yemeye yol açabilir. İnsülin ayrıca, yağ olarak aldığı fazla şekeri depolar ve daha fazla kilo almaya yol açar. Pittsburgh Üniversitesi Tıp Merkezi'nde Kilo Verme Merkezi direktörü Madelyn Fernstrom'a göre bu ilaçları kullananlar yılda 40 lb kazanabilirler. Bunun bir istisnası, tip 2 diyabetin tedavisinde kullanılan Glucophage; aslında kilo kaybını teşvik ediyor.

Doğum Kontrol Hapları

Pek çok kadın doğum kontrol hapı alarak kilo aldıklarını bildirdi, ancak MayoClinic.com'a göre, çalışmaların etkisi Kilo doğum kontrol hapı ya çok küçük ya da hiç mevcut değil. Bununla birlikte, doğum kontrol hapları sıvı tutulmasını teşvik eder. Özellikle göğüslerinizde, kalçalarınızda ve kalçalarınızda kilo almış gibi hissediyor olsanız da, kalıcı değildir ve sadece su biçimindedir. Doğum kontrol haplarındaki östrojen bu etkiden sorumludur, bu nedenle Yasmin gibi düşük östrojen bir hap almak olası bir çözümdür.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]