Aynı zamanda metilkobalamin olarak da bilinen B-12 Vitamini önemli bir besindir, ancak yalnızca sınırlı bir miktarına ihtiyacınız vardır. Ulusal Sağlık Enstitüleri yetişkinler için günde 2,4 mikrogram önermektedir, hamile ve emziren kadınların ise 2,6 ila 2,8 mikrograma ihtiyacı vardır. B-12 vitamini ile bir eksikliğin toksisiteden daha muhtemel olduğu görülür. Çok fazla B-12 vitamininden kaynaklanan yan etkiler nadirdir, çünkü vücudunuz idrarla aşırı miktarda salınır. Herhangi bir takviye alırsanız ve anormal semptomlarınız varsa, endişelerinizi bir doktorla görüşün.
Vitamin B-12 Fonksiyonları
Vitamin B-12, kırmızı kan hücrelerinin üretiminde yardımcı olur ve Sinir sisteminiz. Tavsiye edilen günlük miktarı alamadığınızda, zayıflık, anemi ve uyuşukluk gibi eksiklik semptomları yaşayabilirsiniz. Etler, organ etleri ve kabuklu deniz hayvanlarının tümü B-12 vitamininin doğal kaynaklarıdır. Kahvaltı gevrekleri gibi bazı yiyecekler de besinlerle zenginleştirilir.
Eksikliği için Ekler
Bitkilerden B-12 Vitamini iyi absorbe edilmez, bu nedenle vejetaryen veya vegan beslenmeniz durumunda Eksikliği önlemek için bir takviyeye ihtiyacınız var. Aynısı, sindirim rahatsızlıklarından malabsorpsiyon sorunlarınız varsa veya 50 yaş veya üzerindeyseniz geçerlidir. Karaciğer B-12 vitaminini depoladığı için, çoğu insan besin eksikliğine sahip değildir. Ek olarak, karaciğer de fazlalıklardan kurtulmaya yardımcı olur, bu nedenle B-12 vitamini toksisitesi nadirdir.
Takviyelerdeki Advers Etkiler
Vitaminler B-12 çoğu multivitaminde bulunur, fakat aynı zamanda mevcuttur Bir hap, dilaltı tablet veya burun jeli olarak tek bir ek olarak. Bazen bir doktor, B-12 vitaminlerini kas içi enjeksiyon veya atış olarak sipariş eder. FamilyDoctor.org'a göre B-12 vitaminleri ilk iki hafta boyunca her iki günde bir, daha sonra aylık olarak dozlanıyor. Bu B-12 vitamini formlarının hiçbirinden aşırı doz reaksiyonu bilinmemektedir, ancak enjeksiyon bölgesinde ciltte kızarıklık veya şişlik görülebilir.
İlaçlar ile Etkileşim
B-12 vitamini olmasa da tek başına sorunlara neden olmak, ilaç etkileşimleri olasılığı vardır. Bu gibi kombinasyonların en sık görülen yan etkisi B-12 vitamininin emilim bozukluğudur. Antibiyotikler, diyabet ilaçları ve asit reflü ilaçları en sık görülen suçlulardır.
, , ] ]