|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Hangi Vitaminler Östrojen Artırır?

Östrojen, kadın üreme sisteminin gelişmesine, olgunlaşmasına ve çalışmasına yardımcı olan bir hormondur. Yumurtalıklar östrojen çoğunu üretir, gerisi adrenal bezler tarafından üretilir. Bu hormonun eksikliği osteoporoza neden olabilir. Bununla birlikte aşırı östrojen, fibroidlere, kistlere, kilo problemlerine ve kansere yol açabilir.

Önem

Östrojen hormonları bir kadının adet döngüsünü düzenler ve idrar yolunu, üreme sistemini, kan damarlarını ve kalbi etkiler. Genç kızlarda östrojen düzeyleri 8 yaş civarında artmaya başlar. Bu artış, adet döngüsü başlayana kadar devam eder. Bu hormon aynı zamanda bir kadının cildi, beyni, mukus membranları, kılları ve kemikleri üzerinde de önemli bir etkiye sahiptir.

Vitaminler ve Mineraller

Yeterli miktarda bor tüketmek - en aktif östrojen şekli - östrojen seviyelerini yükseltir. Elmalar, fındıklar, soya fasulyesi, bademler ve baklagiller bu mineral bakımından zengindir.

Diğer doğal östrojen kaynakları süt ürünleri, et, domates, havuç, zeytinyağı, buğday, yulaf ve arpadır. Östrojen seviyelerini korumak için B-6, B-12, tiamin, riboflavin, niasin ve folik asit, D vitamini, A vitamini ve C vitamini alımı önerilir. Bu vitaminlerin yanı sıra, uygun östrojen seviyelerini arttırmak ve korumak için akşam çuha çiçeği (yağ) ve ginseng gibi bitkilerin de kullanılması önerilir.

Yüksek Seviyeler

Östrojen gerekli olsa da, aşırı östrojen hormonal dengesizliklere neden olabilir migren, duygudurum dalgalanmaları, depresyon, fibroidler, kilo alımı, sıcak basmaları, yüz kılları, uykusuzluk ve akne gibi sorunlar.

Östrojen seviyesini düşüren yiyecekler arasında darı, buğday unu, beyaz pirinç, brokoli, lahana, soğan, mısır ve turunçgiller.

Düşük Seviyeler

Düşük östrojen düzeyleri olan kadınlar, kemik yoğunluğu, düşük kan basıncı, depresyon, inceltme saçları, eklem ağrıları, osteoartrit kaybı olan osteoporozdan muzdarip olabilir. kuru cilt, menopozal kilo artışı, artan kolesterol ve kalp hastalığı seviyeleri.

Estrojen Seviyelerinin Korunması

Estrojen dengesizliği bir kadının sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Sorunu kendiniz gidermeye başlamadan önce hormonal dengesizliği belirlemek için doktorunuzu ziyaret edin. Diyetteki değişiklikler mevcut östrojen seviyenize göre yapılmalıdır. Düzenli egzersiz, östrojenin korunması için bir zorunluluktur.

Alkol ve kafein ölçülü olarak tüketilmelidir çünkü östrojeninizi olumsuz yönde etkileyebilirler. Organik gıda tüketiminiz östrojen seviyelerini korumak için artacaktır. Soya fasulyesi bazlı yiyecekler de doğal östrojen bakımından zengindir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır