|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Magnezyum Eksikliği Nasıl Kontrol Edilir

Organlarınızın düzgün çalışmasını sağlamak, kemiklerinizi ve dişlerinizi güçlü tutmak ve vücudunuzdaki diğer besin maddelerinin seviyelerini düzenlemek için yeterli miktarda magnezyum gerekir. Magnezyum eksikliği o kadar yaygın değil, herkes önerildiği kadar magnezyum almasa da, Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi'ne not veriyor. Magnezyum eksikliği riski altında olup olmadığınızı belirlemek için birkaç faktörü göz önünde bulundurabilirsiniz, ancak doktorunuzu ziyaret etmek, magnezyum seviyelerinizin çok düşük olup olmadığını belirlemek için tek kesin yoldur.

Kan Testi

p> Magnezyum durumunuzu doğrulamanın en kesin yolu doktora gitmek ve kan testi yapmaktır. MedlinePlus'a göre normal magnezyum seviyeleri desilitrede 1.7 ila 2.2 miligram arasında. Serum magnezyum seviyeniz desilitre başına 1,7 miligramdan azsa, magnezyumda büyük olasılıkla yetersiz kalırsınız.

Önerilen Diyet Ödeneği ile ilgili hususlar

Yetişkin erkeklerin günde en az 400 ila 420 miligram magnezyum alması gerekir. Yetişkin kadınların hamile olmadıkça günde 310 ila 320 miligrama ihtiyacı vardır, bu durumda gereksinimler günde 350 ila 360 miligrama çıkar. En iyi kaynaklar arasında yeşil yapraklı sebzeler, fındık, baklagiller, soya ürünleri, kepekli tahıllar, avokado, muz ve kuru kayısı bulunur.

Eksiklik Belirtileri İzle

Magnezyum eksikliğinin erken belirtileri arasında uykusuzluk, apati var , zayıf hafıza, yorgunluk, kas seğirmesi, sinirlilik ve karışıklık. Eksiklik ilerledikçe, hızlı kalp atışı, uyuşukluk, karıncalanma, deliryum ve halüsinasyonlar gibi semptomlar yaşayabilirsiniz. Bulantı, kusma, huzursuz bacak sendromu, düşük tansiyon, hiperventilasyon, zayıf tırnak büyümesi ve nöbetler de bir magnezyum eksikliğinin belirtileri olabilir.

Diyetik Olmayan Sebepleri Dikkate Alın

Magnezyum yönünden zengin yiyeceklerin diyetinizde her gün önerilen diyet ödeneklerini alması için, bazı sağlık problemleri magnezyumunuzun artmasına ve eksikliğine yol açmasına neden olabilir. Bunlar arasında kronik ishal, alkolizm, düşük tiroid düzeyleri, ülseratif kolit, pankreatit ve böbrek veya karaciğer problemleri vardır. İnsülin, bazı antibiyotikler, diüretikler, antasitler ve kortikosteroidler gibi bazı ilaçlar, magnezyum emilimini azaltabilir ve magnezyum seviyenizi düşürebilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]