Lotus yaprağı, Asya ve Orta Doğu'nun tropikal bölgelerinde yaygın olarak yetişen çok yıllık bir bitkidir. Soluk yeşil yapraklar düz ve geniştir, çapı 18 inç'e kadar çıkar. Yapraklar genellikle yaz ve sonbaharda toplanır ve küçük parçalar halinde kesilmeden önce toz haline getirilir veya hap haline getirilir. Lotus yaprakları, ağır kanama, ishal ve kas spazmları da dahil olmak üzere çeşitli koşulların tedavisinde faydalıdır.
Tarihçe
Lotus, birçok kültürün hem dininde hem de tıpında tarihsel olarak önemli bir rol oynamıştır. . Bitki Kültürlerine göre, nilüfer "5.000 yıldan fazla bir süredir Asya ve Orta Doğu'da kutsal tutuldu". Hindistan'dan 11. ve 12. yüzyıllara tarihlenen metinler nilüfer yaprağı özellikli yemekler tartışıyor. Dirençli bitki, diyetlerinde de kullanan eski Mısırlılar için ölümsüzlüğün bir sembolü olarak kabul edildi.
Uzman Görüşü
Uzun tarih ve çeşitli iddialar, potansiyel kullanımına ilişkin kapsamlı araştırmalara yol açtı. Lotus yaprağı. "Beslenme ve Metabolizma" çalışmasına göre lotus yaprağı ekstresi, L-karnitin ile birleştiğinde ", obezite ile ilgili hastalıklar için bir tedavi seçeneği olabilir." Karışımın adipogenezi, yağlı dokunun oluşumunu önlediği gösterilmiştir. Japon bilim adamlarının yürüttüğü araştırmalar da benzer sonuçlara ulaştı. Çalışma, lotus yaprağı ekstraktının obez fareler üzerindeki etkilerini beş hafta boyunca izlemiştir. Sonuçlar, nilüfer yaprağının yağ ve karbonhidrat emilimini yavaşlattığını, enerji tüketimini arttırdığını ve lipit metabolizmasını hızlandırdığını gösterdi. Lotus yaprağı ayrıca vücut ağırlığının artmasını da engelledi.
Potansiyel
Lotus yaprakları, bitkilerin bakteriyel ve fungal enfeksiyonlara karşı kendilerini savunmak için ürettiği yüksek konsantrasyonlarda fitokimyasallar içerir. Lotus yaprağı ekstresinde bulunan maddeler alkaloitler, flavonoidler ve tanenleri içerir. Lotus yapraklarındaki izokinolin alkaloidleri sindirime yardımcı olabilecek sedatif ve antispazmodik özelliklere sahiptir. Hem flavonoidler hem de tanenler, kilo kaybı ve kardiyovasküler sağlığa bağlı güçlü antioksidanlardır.
Kurutulmuş nilüfer yaprağı, acı bir tada sahip olmasına rağmen, bir öğün hazırlanmasında kullanılabilir. Yapraklar ayrıca bir çay haline getirilebilir. Lotus yaprağı ayrıca acı yapraklara alternatif olarak alınabilen kapsül ve hap formunda da mevcuttur.
Uyarı
Gebe kadınlarda nilüfer yaprağının etkileri ile ilgili araştırma eksikliği bulunmaktadır. kaçınılmalıdır. Lotus yaprağı, gastrointestinal tahrişe neden olabilir. Lotus yaprağı kanama riskini artırabilir ve aspirin de dahil olmak üzere kan sulandırıcılarla birlikte kullanılmamalıdır. Tedaviye başlamadan önce doktorunuza danışın.
, , ] ]