| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Gıda Sınıfı Diatomlu Toprağa Maruz Kalmanın Tehlikeleri

Diatomlu toprak, diğer isimler arasında amorf silika ve silika tozu olarak da bilinir. İki atomlu toprak adı, malzemenin kaynağını tarih öncesi yaratıkların ezilmiş fosilleşmiş iskeletlerinden oluşan bir toz olarak ifade eder. Hem kaba hem de ince öğütülmüş diyatomlu toprak, gıda sınıfı bir madde olarak mevcuttur.

Yutma Riskleri

Gıda sınıfı diyatomlu toprak, insanlar için zehirli değildir ve birçok gıda üreticisi gıda hazırlamada kullanır. İki atomlu toprak, yiyeceklerin topaklanmasını önleyen kimyasal özelliklere sahiptir, böylece düzgün bir şekilde akabilir ve sıvılar köpüklenmeye karşı koyabilir. Ayrıca tohumların çimlenmesini etkiler ve bir filtrasyon işleminin parçası olabilir. Materyal higroskopik olduğundan, yiyeceklerin kuru tutulmasında da rol oynar. Tozun dokunması da tehlikeli değildir.

Soluma Tehlikeleri

Gıda sınıfı diyatomeli toprağın en büyük tehlikesi toz olması ve silikadan kaynaklanmasıdır. Bir kişi, tozu akciğerlere çekebilir ve hastalanabilir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, solunan silisin silikoz gibi çeşitli hastalıklara neden olabileceğini belirtir. Akciğerlerin diğer hastalıkları, tüberküloz gibi silis solumasından da daha olası olabilir. Silikaya maruz kalma, otoimmün problemler ve kronik böbrek hastalığı gibi akciğer ile ilgili olmayan diğer hastalıkların gelişiminde de rol oynayabilir. Bu tehlikelerin maddeye tekrar tekrar maruz kalmasıyla ortaya çıkması daha muhtemeldir.

Tahriş Riskleri

Diyatomlu toprak tozu parçacıkları ayrıca küçük boyutlarından ve aşındırıcı özelliklerinden dolayı tahrişe neden olabilir. Bir kişi toza maruz kalırsa, toz toza duyarlı olan gözlere girebilir. Bu etki geçici olmasına rağmen gözler kırmızı olabilir ve çizilebilir. Toz aynı zamanda boğazın astarını ve burnun içini tahriş edebilir.

Kanser Riskleri

Gıda sınıfı diyatomlu toprak kendinden kanserojen değildir, ancak bir insanın yaşadığı akciğerlerde meydana gelen değişiklikler silika maruziyeti akciğer kanserine neden olabilir.

Güvenlik Önlemleri

Silisin soluma riskini azaltmak için, tozun havalandırılan bir alanda kullanılması gerekir. Gıda sınıfı diatomlu toprak tozuna maruz kalan bir kişi temiz hava alanına taşınmalıdır. Gözlerini temiz suyla yıkamalı, parçacıklarını boğazından çıkarmak için temiz su içmeli ve orada sıkışan tozu çıkarmak için burnunu üflemelidir. Toz, özellikle bronşit, amfizem veya astım gibi önceden solunum yolu hastalığı olan bir kişiyi tahriş edebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com