| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

İyi Bakteriler İçeren Gıdaların Listesi

Bakterileri düşündüğünüzde, ilk düşünceleriniz hastalık ve hastalık olabilir, ancak bazı bakteriler insan sağlığı için gereklidir ve hatta hastalığın önlenmesine yardımcı olabilir. Bu bakteriler probiyotik olarak bilinir. Probiyotik kelimesi, kelimenin tam anlamıyla "yaşam için" anlamına gelir. İnsan hücrelerinin 10 ila 1'ini aşan bu iyi bakteriler, insan bağırsağının içinde yaşar ve Crohn ve IBS dahil olmak üzere diyare ve bazı bağırsakla ilgili sendromları tedavi etme ve önleme kabiliyetlerinin yanı sıra immün arttırıcı etkileri için incelenmiştir. İyi bakteri bakımından zengin yiyecekler arasında kefir, yoğurt, miso çorbası, kombucha çayı ve fermente gıdalar bulunur.

Kefir

Yoğurt en iyi bilinen probiyotik kaynağı olmasına rağmen, kefir aslında daha iyi bir kaynaktır. Sağlıklı bakteri, yoğurttan üç kat daha fazla probiyotik miktarı mevcut. Türkçeden "iyi his" anlamına gelen kefir, sütün fermente edilmesiyle yapılan yoğurt benzeri bir içecektir. Ulusal Kefir Derneği kefirin mükemmel bir protein, lif ve kalsiyum kaynağı olduğunu belirtiyor. Glütensiz ve% 99 laktoz içermeyen ek olarak kefir, laktoz veya süt intoleransı olanlar için ideal probiyotik bakımından zengin bir içecektir.

Yoğurt

Yoğurt "veya" kalınlaştırmak için ", sütün laktik asit bakterileri ile fermente edilmesiyle üretilir. Farklı yoğurt çeşitlerinde farklı kıvam ve kıvam sağlamak için farklı bakteri türleri kullanılabilir. Tipik olarak, iki ila altı arasında farklı bakteri suşu kullanılır. Sonuç, sütünden daha uzun raf ömrüne sahip, kalınlaştırılmış, probiyotik yönden zengin bir besindir.

Miso Çorbası ve Kombucha Çayı

Miso çorbası, tofu ve sebze suyu çorbasından oluşan bir Japon yemeğidir. Probiyotiklerde yüksek olmasının yanı sıra miso çorbası da iyi bir protein kaynağıdır ve kalorileri nispeten düşüktür. Amerikan Kanser Topluluğu'na göre, tatlı siyah çayın, "kombucha mantarı" olarak bilinen düz bir maya ve bakteri kültürü ile fermente edilmesiyle üretilen kombucha çayı, genellikle detoksifikasyon ve bağışıklık arttırma için teşvik edilen probiyotik zengin bir içecektir.

Yoğurt, kefir, miso çorbalarında kullanılan fermente soya ve kombucha çayında kullanılan fermente mantarlar gibi diğer gıdalar da fermente edilebilir. Fermantasyon uzmanı Sandor Katz'a göre, laktik asit bakterileri tarafından fermente edilen gıdalar probiyotik olarak düşünülebilir. Fermente sebzelerin iki örneği, salatalık fermente edilerek yapılan lahana ve turşuların fermente edilmesiyle yapılan lahana turşusunu içerir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com