|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

B12 Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Benefits

B12 Vitamini enjeksiyonları, siyanokobalamin adlı vitaminin insan yapımı bir versiyonunu içerir. Hidroksokobalamin ile yapılan bazı versiyonları da vardır. B12 enjeksiyonları size günlük önerilen B12 miktarının ortalama 500 katı verir. B12 Vitamini hücre bölünmesi, kan oluşumu ve vücuttaki protein ve dokuların sentezlenmesi için önemlidir. Sağlıklı kardiyovasküler ve sinir sistemleri için esastır. Enjeksiyonlar bu önemli vitaminde eksik olan veya zararlı anemi denilen bir hastalığa sahip kişilere uygulanır. Zararlı anemi hastaları, B12 vitamini emiliminde sorun yaşamaktadır. B12 enjeksiyonlarının insanların uyumasına, enerjiyi artırmasına ve odağı iyileştirmesine yardımcı olduğu söylenir.

Kontrendikasyonlar

B12 enjeksiyonu yaptırmadan önce doktorunuzla görüşün, çünkü Leber hastalığı veya kobalt alerjisi olan kişiler için tehlikeli olabilir veya kobalamin. Hamileyseniz veya vejeteryansanız, dozunuzun büyüklüğü de farklı olacaktır. Ayrıca enfeksiyon, böbrek hastalığı, karaciğer hastalığı, demir eksikliği, folik asit eksikliği veya kemik iliğini etkileyen ilaçlar alıyorsanız doktorunuza danışmak isteyeceksiniz. Doktorunuzun bazı testler yapması veya farklı bir dozaj önermesi gerekebilir.

Kendinize Enjeksiyon Nasıl Yapılır? Herhangi bir sorunuz olup olmadığını veya işlemin herhangi bir kısmı konusunda net olup olmadığını doktorunuza sorun. Ellerini yıka. Enjeksiyon için bir yer seçin. Kaslı bir alan seçmelisin. ", 3, [[İğneyi açılı olarak yerleştirin. İğne içeri girdiğinde, cildi serbest bırakabilir ve B12'yi enjekte etmek için aşağı doğru bastırabilirsiniz. İğneyi çıkarın ve alanı dezenfekte edin.

Yan Etkileri

Genelde insanlar yüksek dozda B12 vitamini almakta sorun yaşamazlar. Nadiren yan etkiler meydana gelir, ancak ciddi yan etkiler mümkündür. En önemli olanlardan bazıları şişlik, göğüs ağrısı, nefes almada zorluk, hızlı kilo alma veya kollarınızda veya bacaklarınızda kızarıklık veya ağrıdır. Diğer yan etkiler arasında ishal, baş ağrısı, bulantı, ateş, kaşıntı ve eklem ağrısı bulunur. Bu semptomlardan herhangi birini yaşarsanız doktorunuzu arayın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır