|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Gassiness önlemek için Hamilelik Diyet

Hamileliğin parlaması ve gür olması, kalın saçlar - hamilelik sırasında sizi güzelleştirebilecek çok şey var. Ancak büyüyen bebeğiniz aynı zamanda çok güzel olmayan etkilere, yani artan gaz ve mide bulantısına katkıda bulunabilir. Vücudunuz hamilelik sırasında daha fazla hormon üretir ve bebeğin büyümesi sindirimi yavaşlatarak şişkinlik ve gaza katkıda bulunabilir. Bu hamilelik yan etkilerini değiştiremezken, gaza neden olan yiyecekleri azaltmak için diyetinizi değiştirebilirsiniz. Bununla birlikte, bebeğiniz için besleyici olarak sağlıklı bir diyet yediğinizden emin olmak için diyetinizde değişiklik yapmadan önce daima doktorunuzla konuşun.

Veggie Culprits

Bazı sebzeler “Gazın En Çok Olması Gerekenler” listesinde , ”Anlamına gelir, onları yalnızca ılımlı bir şekilde yemelisin. Bu fasulye, kepekli tahıllar, lahana, karnabahar, Brüksel lahanası, brokoli ve kuşkonmaz içerir. Bu yiyeceklerin hepsi, gaza katkıda bulunabilecek olan rafinoz adı verilen bir şekerde yüksektir. Bununla birlikte, bu yiyeceklerin de çok sağlıklı olduklarına dikkat edin, bu yüzden onları tamamen diyetinizden çıkarmayın.

Yüksek Lifli Gıdalar

Vücudunuz dışkı ile birleştirmek için liflere güvenir ve kabızlığı önlemek. Bununla birlikte, lif bakımından çok yüksek yiyecekler yemek sindirimi yavaşlatabilir ve bu da gaza katkıda bulunabilir. Lifin gaza katkıda bulunmasını önlemek için yulaf kepeği, fasulye, bezelye ve meyveler gibi meyveler gibi küçük porsiyonlar yemeyi deneyin. Bununla birlikte, buğday kepeğinden kaçınmanıza gerek yoktur, çünkü sindirim kanalınızdan değişmeden geçebilecek ve gaza katkısı azaltmak yerine gaz oluşumunu azaltabilecek bir çözünmeyen lif şeklidir. Bunun nedeni, buğday kepeğinde bulunan çözünmeyen liflerin dışkıya hacim kazandırması, dışkı oranının vücudunuzdan geçmesidir.

Seçilmesi Gereken Yiyecekler

Sağlıklı bir diyet bebeğinize büyümek ve gelişmesi gereken besinleri verir. . Bu, yağsız et ve az yağlı süt gibi seçenekler lehine gaza neden olan kızarmış ve çok yağlı yiyeceklerden kaçınmak, laktoz intoleransı olmamak anlamına gelir. Vejetaryen bir diyet yemeyi tercih ederseniz, yumurta, fındık ve soya gıdaları gibi seçenekler gaza neden olmadan protein ekleyebilir. Taze patatesler, renkli sebzeler ve tatlı patates, ıspanak, üzüm ve portakal gibi meyveler yemek gaza katkıda bulunmaz, ancak size genel olarak sağlıklı bir diyet verir.

Nasıl Yiyeceğinizi Değiştirin

İçinizdeki gazı azaltmak Hamilelik diyeti, bazen ne yediğinize göre değil, nasıl yediğinizle ilgili olabilir. Bazı yeme davranışları aldığınız havanın miktarını artırabilir ve bu da gaza neden olur. Hava girişini artırabilen bir şişe veya pipetten içmekten kaçının. Yemek yemek için oturun, çünkü yatmak mideniz üzerinde fazladan bir baskı oluşturur; sıkı giysiler giymek de gazlığı artırabilir. Yiyeceklerinizi yutmaktan veya tamamen çiğnenmeden yemek yemekten kaçının, bu durum daha fazla hava almanıza ve böylece sindirim sisteminizdeki gazı artırmanıza neden olabilir. Yemek yedikten sonra kısa bir yürüyüş yapmak, sindirim sisteminizi canlandırmanıza ve bebeğe hazırlanırken vücudunuzu sağlıklı tutmanıza yardımcı olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]