|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Yandığınızdan Daha Fazla Protein Tükettiğinizde Ne Olur?

Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı günlük kilo başına 0.8 g günlük protein alımını önerir, ancak bu sayı yaşa, cinsiyete ve aktivite seviyesine göre değişir. Et, yumurta, fındık, baklagiller, bazı süt ürünleri ve takviye edilmiş tahıllardan elde edilen protein, hücre büyümesi ve onarımı için gerekli yapı taşlarını oluşturur. Yüksek proteinli diyetler bazen hızlı kilo verme yöntemleri olarak lanse edilir ve sporculara kas yapmanın bir yolu olarak önerilir. Bu tür diyetlerin popülaritesine rağmen, vücudunuzun ihtiyaç duyduğundan daha fazla protein tüketmek uzun vadede zararlı olabilir.

Protein Metabolizması

Protein tükettiğinizde, diğer gıdalar gibi sindirilir. Enzimlerle sindirim, midede başlar ve proteinin amino asit adı verilen daha küçük parçacıklara bölündüğü ince bağırsakta devam eder. Amino asitler ince bağırsak duvarından emilir ve vücuttan kan yoluyla aktarılır. İnsan vücudu aşırı protein depolayamaz. Vücudunuz, doku oluşturmak veya yeniden inşa etmek için proteinden elde edilen amino asitleri kullanmak yerine, fazlası karaciğerinize gönderilir. Karaciğere girdikten sonra, proteinden elde edilen fazla amino asitler ya diğer moleküllere dönüştürülür ya da okside edilir ve atık olarak elimine edilir.

Etkileri

Proteinler amino asitlere dönüştürüldüğünde, ketonlar sisteminize salınır. Ketonlar böbrekler tarafından işlenir. Protein içeriği yüksek bir diyet keton çıktısını arttırır ve çıktı arttıkça böbrek aktivitesi de artar. Aşırı protein tüketiminin bir sonucu olarak böbrekler üzerindeki yüksek talep böbrek bozukluklarını teşvik edebilir veya şiddetlendirebilir. Kullanılmayan amino asitler işlenmek üzere oraya gönderildiğinde karaciğerde talep de artar. Artan talep nedeniyle, yaktıklarından daha fazla protein alan bireyler, karaciğer problemlerinde artmış risk altındadır.

Diğer Riskler

Aşırı protein tüketimi ile bağlantılı riskler genellikle diğer diyet faktörleriyle ilişkilendirilir. CDC, yüksek proteinli diyetlerin genellikle kalori alımını arttırdığını belirtir. İhtiyaçlarınızdan daha yüksek olan artan bir kalori alımı sizi kilo alma riskine sokar. Et ve yumurta gibi hayvansal ürünlerden elde edilen protein, düşük yoğunluklu lipoproteindeki bir artışa bağlı doymuş yağ kaynakları veya LDL, seviyelerdeyken kalp hastalığı için risk altında tutabileceğiniz "kötü" kolesteroldür. yükseltilmiş.

Zaman Çizelgesi

MayoClinic.com'un kayıtlı ve lisanslı bir diyetisyeni Katherine Zeratsky'e göre, protein bakımından yüksek bir diyetin uzun vadeli sağlık üzerindeki etkileri tam olarak incelenmemiştir. Aşırı protein içeren ağır bir diyetin, kilo verilmesine yardımcı olmak için kısa süreli bir yöntem olarak üç ila dört ay boyunca takip edilmesi durumunda çoğu kişi için önemli bir risk oluşturmadığını belirtti.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]