| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Beslenme Belirtileri ve Belirtileri

Besinler, vücudunuza malzeme sağlayan besleyici maddeleri ve iyi çalışması için gerekli olan besleyicileri içerir. Önemli besinlerin eksik olması, vücudunuzda meydana gelen metabolik süreçler üzerinde zararlı bir etkiye sahip olabilir. Buna karşılık, vücudunuza işlenmiş yiyecekler gibi yanlış sinyaller veren çok fazla yiyecek veya yiyecek almak, aynı zamanda fazla kilolu ve yetersiz beslenmenize neden olabilir. Ayrıca, yüksek oranda sağlıksız yiyecek tüketimi, diyabet, kalp hastalığı ve artrit gibi hastalıklar geliştirme riskinizi artırır.

Frajil Bağışıklık Sistemi

Kötü beslenme, bazı mikro besinlerdeki bağışıklığınızı artırmaya ve yetersiz alım yapmanıza yardımcı olan eksikliklere neden olabilir makrobesinler ve enerji. Bu gibi besin eksiklikleri bağışıklık tepkilerini durdurabilir. Bozulmuş bağışıklık sistemi nedeniyle, besin emilimini azaltarak, besin kaybını teşvik ederek ve vücudunuzun metabolizmasını değiştirerek birlikte yetersiz beslenme durumlarını ağırlaştırabilecek enfeksiyon ve hastalığa yakalanma olasılığınız daha yüksektir.

Wildly Swinging Blood Sugar Level >

Hayati besinlerin yetersiz kaldığı bir diyet yemek, şeker seviyenizi düzenleyen mekanizmaları bozabilir, bu da hipoglisemi veya hiperglisemiye neden olabilir. Hipoglisemi düşük kan şekeri anlamına gelirken, hiperglisemi yüksek kan şekeri anlamına gelir. Besleyici gıdaların eksikliği ve öğünlerin atlanması hipoglisemiye neden olabilir. Baş ağrısı, aşırı terleme, baş dönmesi, depresyon, yorgunluk ve bulanık görme gibi hipoglisemik semptomlar yaşayabilirsiniz. Öte yandan, çok fazla yemek yemek, hiperglisemiye neden olabilir. Hiperglisemi belirtileri arasında aşırı susuzluk, yüksek kan şekeri, sık idrara çıkma ve idrarda yüksek şeker seviyeleri bulunur.

İstenmeyen Yağ

Obezite, gece boyunca olan bir şey değildir - zayıf diyet ve yaşam tarzı tercihlerinden yavaşça gelişir. . Harvard Halk Sağlığı Okulu'na göre, genç ve yetişkinlere yönelik çalışmalar, düzenli olarak hızlı yiyecek tüketiminin kilo alımına ve şişmanlığa neden olduğunu gösterdi. Benzer şekilde, kanıtlar şekerli tatlandırılmış içecekler ve rafine tahıllar gibi yiyeceklerin kilo alma, şişmanlık ve diyabet riskini arttırdığını göstermektedir. Harvard Halk Sağlığı Okulu ayrıca, diyetinize tam tahıllar, meyveler ve sebzeler eklemenin dengeli bir kilonun korunmasına yardımcı olabileceğini söylüyor. Bunun nedeni, lif içeriklerinin sindirimi yavaşlatması ve açlıkta uzak durmasına yardımcı olmasıdır.

Ruh Sağlığını Azaltma

Nisan-Haziran 2008 tarihli “Hint Psikiyatri Dergisi” sayısındaki bir makaleye göre, acı çeken insanların diyetleri zihinsel bozukluklardan - depresyon, obsesif kompulsif bozukluk, şizofreni ve bipolar bozukluk - vitaminler, mineraller ve omega-3 yağ asitleri gibi kritik besinlerden yoksundur. Çalışma ayrıca, kötü yemek seçimleri yapmanın, moral bozukluğu, iştah kaybı ve artan üzüntü ve endişe ile karakterize depresyona katkıda bulunabileceğini belirtiyor. Nörotransmiterlerdeki eksiklikler - bir nörondan diğerine bilgi taşıyan beyin kimyasalları - örneğin gama-aminobütirik asit, noradrenalin, dopamin ve serotonin depresyona neden olabilir. Zihinsel hastalığı olan insanlar genellikle B vitaminleri, mineraller, amino asitler ve omega-3 yağ asitleri gibi ortak besinlerdeki eksikliklerden muzdariptir. Bu besinler nörotransmiterlerin öncüleridir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com