|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

GDOların Amacı Nedir?

Dünya Sağlık Örgütü veya WHO'ya göre, 1990'lı yılların ortalarında herbisite dayanıklı soya fasulyesi ile genetiği değiştirilmiş gıdalar piyasaya sunuldu. Genetiği değiştirilmiş en yaygın gıdalar, pamuk tohumu yağı yapmak için kullanılan mısır, kanola, soya fasulyesi ve pamuktur. Bilim adamları, bitkinin DNA'sını değiştirerek, daha fazla besin içerebilecek, böceklere veya hastalıklara direnç gösterebilecek ya da kuraklığa maruz kalan bölgelerde yetişebilmesi için daha az suya ihtiyaç duyan yeni bir tür üreterek genetiği değiştirilmiş organizmalar veya GDO'lar yaratır. Güvenlik

Bilim adamları, böcekleri veya yabani otları öldüren veya virüslere karşı koruyan genleri tanıtarak genetiği değiştirilmiş veya GM bitkiler geliştirdiler. Bazı GM bitkileri daha az suya ihtiyaç duyar, bu nedenle suyun kıt olduğu veya kuraklık zamanlarında dünyanın çeşitli bölgelerinde yetişebilir. Çiftçiler hastalıklara, böceklere, yabani otlara veya kuraklığa karşı daha az mahsul kaybettikçe, büyüyen dünya nüfusunun talebine ayak uydurarak pazarda daha fazla yiyecek satılabilir.

Ekonomik ve Çevresel Faydalar

Bazı GDO'lar daha hızlı büyür ve olgunlaşır, çiftçilerin yıl boyunca daha fazla ürün yetiştirmelerini sağlayarak, tüketiciler için fiyatları düşük tutarken gelirlerini artırır. Haziran 2014'te "PLOS Biology" dergisinde yayınlanan bir makale, bitkilerin daha az gübre gerektiren kendi azotlarından daha fazlasını elde etmek için tasarlanabileceğini bildirdi. Bu, gıda yetiştirme maliyetini azaltacak ve gübrelerin neden olduğu toprağa zararı azaltacaktır.

Gelişmiş Beslenme

Helen Keller International, Davis'in pirinçte genetik olarak güvenli bir şekilde değiştirilip değiştirilemeyeceğini araştırmak için California Üniversitesi ile çalışıyor Altın Pirinç adlı bir ürün olan A vitamini içerir. Bu yemek etkili ve güvenli bulunursa, dünya çapında 500.000 çocuğun A vitamini eksikliğinden dolayı kör olan bazı çocuklarını kurtarabilir. “Amerikan Klinik Beslenme Dergisi” nde 2013 yılında yayınlanan bir araştırma, genetiği değiştirilmiş bir brokoli türünün, brokolide doğal olarak bulunan belirli bir besin maddesinin miktarını artırarak, katılımcılarda kardiyovasküler ve kanser riski faktörlerini azalttığını buldu.

Güvenlik Endişeleri

GDO'ların güvenliği ile ilgili bazı endişeler arasında alerjen riski, toksinler, GM mahsullerini normal mahsullerle karıştırmak ve orijinal türlerin yok olma riski veya bilinmeyen yan etkiler bulunmaktadır. ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin hedefi, bugün piyasada mevcut gıdaların sizin için güvenli olmalarını sağlamak amacıyla testlerden geçirildiğinden emin olmaktır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır