|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Yenilenemeyen Gerçekler

İlk ticari kömür üretimi 1748'de Amerika Birleşik Devletleri'nde başladı. O zamandan beri yenilenemeyen enerji, insan uygarlığının temel taşlarından biri oldu. Elektrik, hareket ve güç sağlamak için kullanılmıştır. Bugün her yıl 1,1 milyar ton kömür kullanılıyor. Ancak yenilenemeyen enerji geçmişe bakmaktan ibaret değildir. Bu tür enerjiden faydalanacak yeni teknolojiler gelecek için çok önemli olacaktır.

Tanım

ABD Enerji Enformasyon İdaresi'ne göre, iki ana enerji kaynağı türü vardır: yenilenebilir ve yenilenemez. Yenilenemeyen enerji kaynakları arzda sınırlıdır ve kolayca yenilenemez. Bu, kısa sürede tekrar yapılabilecek güneş ve jeotermal gibi yenilenebilir kaynaklara karşı çıkıyor. Teknik olarak tüm enerji sonludur, ancak yenilenemeyen kaynaklar yalnızca uzun, karmaşık doğal süreçlerle sentezlenebilir.

Türleri

Yenilenemeyen enerji kaynakları genellikle kömür, doğal gaz, petrol ve tüm petrol türev ürünlerini ifade eder. benzin ve propan gibi. Bununla birlikte, yenilenemeyen uranyumdan yapılan nükleer yakıtı da ifade edebilir. Uranyum doğal olarak çürüyen bir elementtir ve sadece çürüyen diğer elementlerden yapılabilir. Fosil yakıtlar ise milyonlarca yıl boyunca organik maddelere uygulanan basınç ve ısıdan elde edilmektedir. Şu anda bulunan fosil yakıtların çoğu, yaklaşık 360 ila 286 milyon yıl önce Carboniferous Dönemine aittir.

İşlev

Yenilenebilir enerjinin çoğu, güneşin fotonlarında zaten var olan enerjiden yararlanılmasını içerir. rüzgarın gücü ve suyun hareketi. Öte yandan, fosil yakıtların enerji üretmek için yakılması gerekir. Yanma, mekanik enerjiye dönüştürülen buhar yaratır. Bu da elektrik üretmek için bir jeneratör döndürür. Nükleer enerji, bir atomun çekirdeğini bölerek enerji açığa çıkarıyor.

Market Share

Yenilenebilir Enerji Politikası Ağı, fosil yakıtların küresel enerji tüketiminin 2006'nın sonuna kadar yüzde 79'unu oluşturduğunu belirtiyor. Nükleer yakıt ek bir yüzde 3, yenilenemeyen toplamı yüzde 82'ye getirdi. Yenilenebilir enerji kaynakları sadece son yüzde 18 için oluşturuldu. Küresel elektrik üretimi açısından fosil yakıtlar yüzde 67 ve nükleer enerji yüzde 14 olarak hesaplandı.

Dezavantajlar

Yenilenemeyen kaynakların en büyük dezavantajı onların atık üretimidir. ABD Çevre Koruma Ajansı, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki fosil yakıt yanmasının 2008 yılında 5.57 milyar mt karbondioksit eşdeğeri ürettiğini tespit etti. Doğal gaz, diğerlerinden biraz daha temiz yanma eğilimindedir, ancak tüm fosil yakıtlar atık oluşturur. Ayrıca, nükleer enerji radyoaktif atık üretir. Çürümenin zaman almasına rağmen, atığın güvenli bir şekilde bertaraf edilmesini sağlayan protokoller vardır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]