Kefir, içilebilir bir yoğurdun dokusuna ve kıvamına benzeyen, hafif ekşi, fermente bir süt ürünüdür. Kefir herhangi bir süt türü kullanılarak yapılabilir - inek, keçi veya koyun. Kefir kolayca sindirilir ve protein, B vitaminleri, mineraller ve probiyotik veya iyi bakterilerde doğal olarak yüksektir. Kefir, düşük şeker içeriği nedeniyle yoğurtta sağlıklı bir alternatif olabilir.
Ev yapımı Kefir
Fermente edilmiş veya kültürlenmiş bir süt ürünü olan Kefir, ayrıca "başlangıç kültürleri" olarak da bilinen kefir tanelerinin en az 24 saat boyunca herhangi bir süt türüne batırılmasıyla elde edilir. Kefir tanelerindeki dost bakteriler, laktik asit fermantasyon işlemi sırasında laktozu tüketir ve bir monosakarit şekeri olan galaktozu geride bırakır. Kefir tahıl kültürlerini ilave kefir partileri yapmak için tekrar kullanabilirsiniz.
Probiyotik Faydaları
Kayıtlı diyetisyen Kerri Napoleon'a göre, Cenegenics Jacksonville Tıp Enstitüsü'nün makalesinde kefir, doğal bir probiyotiktir. 7 ila 10 milyar koloni oluşturan iyi bakteri birimi içerir. Kefirde bulunan bakteri türleri, yoğurt veya takviyelerdeki probiyotiklerden daha etkilidir ve sindirim sistemini iyileştirerek sindirim sisteminizdeki iyi bakterileri gerçekten yeniden kolonize eder.
Gelişmiş Kan Şekeri Seviyeleri
Kefir, süt gibi düşüktür. Glisemik İndeks Düşük glisemik yiyecekler, pankreas tarafından üretilen insülin miktarını düzenleyerek, diabetes mellituslulara faydalı olduğunu kanıtlayabilir. "İngiliz Beslenme Dergisi" nde yapılan bir araştırmaya göre, düşük glisemik gıdaların yararları, gıda alımını kontrol etmeyi ve tokluk duygularını teşvik etmeyi içerir.
Kefir'in Kullanım Alanları
Yüksek protein içeriği nedeniyle kefir, bir öğün yerine içecek olarak uygun. Kefir'i doğal haliyle tek başına içebilirsiniz. Bununla birlikte, tadı kendi başına içmek için fazla ekşi bulursanız, kefir ile meyveyi birleştirmek, smoothies, ev yapımı ekmek veya diğer unlu mamuller yapmak için.