|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Beslenme Dengesizliği Nedir ve Hangi Formlar Vardır

Beslenme dengesizliği, vücudun belirli besinleri emmemesi veya zayıf bir diyetten kaynaklanamamasından kaynaklanabilir. Besinlerin kısa veya aşırı tedariki durumuna bağlı olarak, dengesizlikler, ciddi hastalıklara yol açabilecek rahatsız edici yan etkiler ve koşullar yaratır. Günlük diyetinizde belirli miktarlarda makro ve mikro besin öğelerine ve ihtiyacınız olmayan bazı yiyeceklere ihtiyacınız var. Özel bir diyet uygularsanız, tam bir sağlıklı besin bileşeni aldığınızdan emin olmak için bir beslenme uzmanına veya sağlık uzmanınıza danışın.

Makrobesinler

Karbonhidratlar ana enerji kaynağınızdır. MayoClinic.com, günlük kalorilerinizin yüzde 45 ila 65'inin karbonhidratlardan gelmesi gerektiğini söyledi. Çok az sayıda karbonhidrat düşük enerji, vücut yağının parçalanması ve nihayetinde yakıt için kas dokusu, yetersiz lif ve kabızlık ve diğer yan etkiler ile sonuçlanabilir. Protein her hücre için önemlidir ve dengeli bir diyetin yüzde 10 ila 35'i protein olmalıdır. Çok fazla protein böbrekleri ve karaciğeri strese sokabilir ve çok az protein anemiye, zayıf metabolizmaya, depresif bağışıklık sistemine ve kan şekeri seviyelerinin dalgalanmasına neden olabilir. Günün kalorileri, yağdan yüzde 20 ila 35'ten fazla olmamalıdır. Yağa ihtiyacınız vardır, böylece vücudunuz besinleri besinden çeker ve güçlü bir bağışıklık sistemini korur. Çok fazla diyet yağı yakında tüm sağlık sorunları ile birlikte çok fazla vücut yağına eşit olacaktır.

Mikro besinler

Vitaminler, mineraller ve diğer mikro besinlerdeki dengesizlikler zamanla ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. A vitamini, gece körlüğünü önlemek için gereklidir ve vücudunuzun A vitamini işlemesine yardımcı olmak için mineral çinkoya ihtiyacınız vardır. Güneş ışığına maruz kalmanın yanı sıra balık ve takviye edilmiş gıdalardan da alabileceğiniz D vitamini vücudun kalsiyum emmesine yardımcı olur. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi, eksik B vitaminlerinin karbonhidratları enerjiye dönüştürme ve yağları ve proteinleri metabolize etme yeteneğinizi etkilediğine dikkat çekiyor. B vitaminleri sinir sistemine yardımcı olur, stresi azaltır, beyninizi keskin tutar ve sağlıklı cilt, gözler, saç ve karaciğeri destekler. Oksijen bakımından zengin kan için demir gereklidir. Mikro besinler dengeli beslenme için çok önemlidir ve diyet kaynakları en iyisidir. Diyetler yeterince beslenmiyorsa, takviyeler fark yaratabilir.

Vejetaryenler ve veganlar

Vejeteryanlar ve veganlar, hayvansal gıdaları yerine koymazlarsa, beslenme dengesizlikleri için risk altında olabilirler. sağlıklı besinlerin tam spektrumu. Et, tavuk veya balık yemeyen insanlar sadece yumurta, süt ve soyadan tam protein alabilirler. Komple proteinler, vücudun kendi üretemediği amino asitleri sentezler. Vejeteryanlar hiçbir şekilde etli yiyecekler yemezler, dolayısıyla soya hariç tüm diyetleri yalnızca eksik proteinleri içerir. Çok çeşitli kepekli tahıllar, baklagiller, sebzeler, meyveler, baklagiller, kuruyemişler ve tohumların tüketilmesi, birleşik kaynaklardan yeterli protein sağlayacaktır. Çeşitli vejetaryen veya vegan diyetler ayrıca az yağlı, kompleks karbonhidrat bakımından zengin besinler ve dengeli beslenme için mineraller ve vitaminler de sağlarlar.

Dengeli Beslenme Önerileri

Daha fazla sebze ve meyve yiyin, fakat yağ veya şekeri atlayın şuruplar ve soslar. Amerikan Diyetisyenler Birliği, yağsız et ve kümes hayvanlarından, somon, fındık, yumurta gibi omega-3 bakımından zengin balıklardan ve bitkisel yiyeceklerin karışımından protein elde ettiğini söylüyor. Katı yağları ve trans yağları unutun ve doymamış yağlara tutun, kalp hastalığı ve diğer ciddi ve kronik hastalıklar için riskinizi arttırmadan vücudunuzun ihtiyaç duyduğu şeyi sağlamak için mütevazı bir miktar. Yemeğinize tuz eklemeyin, yüreğinize yıllar ekleyebilirsiniz. Meyvelerden ve tatlı sebzelerden doğal şekerler alın ve beslenmeye uygun beyaz unu rafta bırakın. Kepekli tahıllar dengeli bir diyete lif ve besin maddesi ekler.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır