|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Sodyum Bikarbonatın Kısa ve Uzun Dönem Etkileri

Sodyum bikarbonat, vücudunuzda kısa süreli etki ile nitelendirilen beyaz inorganik bir tuz ve kokusuz bir tozdur. Sodyum bikarbonat gıdalarda, hayvan yemi ve ilaçlarda yaygındır. Kozmetik ürünler, deterjanlar ve diğer ev temizlik ürünleri sodyum bikarbonat içerebilir. Bir 2002 UNEP raporu, sodyum bikarbonatın düşük tehlike potansiyeline sahip olduğunu ve ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin bu kimyasalları genellikle güvenli olan bir gıda maddesi olarak sınıflandırdığını gösterir.

Mide Asitlerini Nötralize Ediyor

Sodyum bikarbonat mideyi nötralize ediyor kısa vadede asitler. Mayo Clinic web sitesine göre, sodyum bikarbonat bir antasittir. Sodyum bikarbonatın kullanım alanları arasında kalp yanığı, ekşi mide ve asit hazımsızlığı giderici sayılabilir. İlaçlar çevrimiçi veritabanı, sodyum bikarbonatın kısa süreli antasit etkilerinin, aktif duodenal ülseri veya iyi huylu ülseri olan kişiler için rahatlama sağlayabileceğini göstermektedir. Sodyum bikarbonatın kısa vadeli etkileri, gastroözofageal reflü hastalığı veya GERD ile ilişkili semptomları bastırmaya yardımcı olabilir. Sodyum bikarbonat, eroziv özofajit olarak bilinen bir durumun kısa süreli tedavisini sağlayabilir veya kritik hastalıkları olan hastalarda üst gastrointestinal sistemde kanama riskini azaltabilir.

Sodyum bikarbonat, mide asitlerini nötralize eder. kısa vadeli Mayo Clinic web sitesine göre, sodyum bikarbonat bir antasittir. Sodyum bikarbonatın kullanım alanları arasında kalp yanığı, ekşi mide ve asit hazımsızlığı giderici sayılabilir. İlaçlar çevrimiçi veritabanı, sodyum bikarbonatın kısa süreli antasit etkilerinin, aktif duodenal ülseri veya iyi huylu ülseri olan kişiler için rahatlama sağlayabileceğini göstermektedir. Sodyum bikarbonatın kısa vadeli etkileri, gastroözofageal reflü hastalığı veya GERD ile ilişkili semptomları bastırmaya yardımcı olabilir. Sodyum bikarbonat, eroziv özofajit olarak bilinen bir durumun kısa süreli tedavisini sağlayabilir veya kritik hastalıkları olan hastalarda üst gastrointestinal kanalda kanama riskini azaltabilir.

Mayo Clinic web sitesinde, Bir doktor, vücut sıvılarının asitliğini azaltmak için sodyum bikarbonat dozu verebilir. Klinik, sodyum bikarbonatın, idrar ve kandaki asitliği azaltmaya yardımcı olabilecek kısa süreli bir alkalize edici etki sağladığını gösterir. İlaçlar çevrimiçi veritabanı intravenöz sodyum bikarbonatın kanınızın pH seviyesini arttırdığını ve asidozu baskıladığını gösterir. Sodyum bikarbonatın kısa vadeli etkileri, böbrek hastalığı, kontrolsüz diyabet veya dolaşım yetmezliği olan kişilerde ortaya çıkabilecek metabolik asidoz için bir tedavi sağlayabilir. Sodyum bikarbonatın kısa süreli alkalileştirici etkisi, toksisiteyi azaltmak için idrar alkalizasyonu gerektiren barbitüratlar, metil alkol zehirlenmesi ve idrar alkalizasyonu gerektiren hemolitik reaksiyonlar gibi ilaç zehirlenmelerinin tedavisinde yardımcı olabilir.

Uzun Süreli

kısa süreli kimyasal faaliyetten kaynaklanır. Uzun vadeli etkiler sodyum bikarbonatı karakterize etmemektedir ve uzun süreli kullanımın sağlığınızı olumsuz yönde etkilediğine dair net bir kanıt yoktur. Birleşmiş Milletler Çevre Programı veya UNEP tarafından yayınlanan bir yayına göre, doğrudan sodyum bikarbonatın uzun süre maruz kalması ile ilgili hiçbir çalışma bulunmamaktadır. Yayın, uzun vadeli sodyum bikarbonat kullanımının olumsuz etkilerine dair kanıt bulunmadığına dikkat çekiyor. UNEP, sodyum bikarbonatın uzun vadeli olumsuz etkisinin bulunmamasının, bu kimyasal maddenin bir antasit olarak kullanılmasının ısrarlı uygulamasını açıkladığını öne sürüyor. Bununla birlikte, UNEP, kısa süreli etki süresi ve alkaloz üretme özellikleri nedeniyle, antasit tedavisi için uzun süreli sodyum bikarbonat kullanımını önermemektedir. Alkaloz vücut sıvıları çok fazla baz veya alkali olduğunda ortaya çıkar. Örneğin, İlaçlar web sitesi uzun süre kalsiyum veya sütle bikarbonat kullanımının süt-alkali sendromuna neden olabileceğini göstermektedir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]