|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Fiziksel Egzersizler ve Hipoglisemi

Hipoglisemi veya düşük kan şekeri, kan şekeri seviyeleri normalin altına düştüğünde, ki bu 70 mg /dL olur. Bu olduğunda, titrek, gergin, kafanız karışmış, baş dönmesi veya sersemlemiş olabilir, zayıf olabilir veya konuşmada sorun yaşayabilirsiniz. Hipoglisemi herhangi birisinde ortaya çıkabilir ve genellikle bir saatten fazla süren uzun süren fiziksel egzersiz yapan kişilerde bir sorundur.

Hipogliseminin Etkileri

Çoğu durumda, hipoglisemi hafiftir ve hızla tedavi edilebilir. meyve suyu veya bal gibi az miktarda glikoz bakımından zengin yiyecekleri yemek veya içmek. Hipoglisemi sıklıkla hızlı bir şekilde ortaya çıkar ve tedavi edilmezse, kafa karışıklığına, sakarlığa veya bayılmaya neden olabilir. Ulusal Diyabet Bilgi Toplama Merkezi'ne göre şiddetli hipoglisemi nöbetlere, komaya ve hatta ölüme neden olabilir. Ancak, öğünlerinizin zamanlamasını egzersizden önce, egzersiz sırasında ve sonrasında uygun şekilde planlayarak hipoglisemi önlenebilir.

Kas Glikojen

Kas glikojen egzersiz sırasında kullanılan ana enerji kaynağıdır ve bu seviyelerin tükenmesi genellikle Bir saatten fazla süren egzersizlerde yorgunluk ve halsizlik önde gelen bir nedenidir. Bir seferde birkaç saat egzersiz yapan mesafe koşucuları, bisikletliler ve triatletler sıklıkla glikojen yükleme veya karbonhidrat yüklemesi uygular. Glikojen yüklemesi, sporcunun etkinlikten önceki gün ve saatlerde karbonhidrat yönünden zengin bir yemek yediği zamandır. Bu uygulama kasların glikojenle dolu olmasını sağlar ve hipoglisemi gelişme riskini azaltır.

Egzersiz Öncesi

Dayanıklılık sporlarında, karbonhidratlar beş dakika içinde tüketildiğinde performans arttırılabilir ve hipoglisemi önlenebilir egzersiz, egzersizden iki saatten daha uzun bir süre önce başlar. Bir sporcu, egzersizden 15 ila 45 dakika önce karbonhidratlı yiyecekler almamalıdır; çünkü "Spor ve Egzersiz Fizyolojisi" nin yazarlarından Jack H. Wilmore ve David L. Costill'e göre, egzersiz başladıktan kısa bir süre sonra hipoglisemiye neden olabilir. Bunun nedeni, glikozun kaslara çok yüksek oranda emilmesi ve düşük kan şekeri ile sonuçlanmasıdır.

Egzersiz Sırasında

Bir saatten fazla süren fiziksel egzersiz yapan bireyler, egzersiz sırasında karbonhidratları yutarak hipoglisemiyi önleyebilir , genellikle bir jel veya sıvı formda. Bazı araştırmalar, Wilmore ve Costill'e göre bireylere egzersiz sırasında bir ila dört saat süren düzenli aralıklarla karbonhidrat beslemesi yapıldığında performansın arttığını göstermiştir.

Egzersiz Sonrası

Uzun bir egzersiz süresinden sonra, egzersizden birkaç saat sonra hala hipoglisemi gelişme riski. Bu, egzersiz sonrası glikojen seviyelerinizin düşük olması ve tekrar doldurulması gerektiğinden oluşur. Kas glikojeni, düşük kan şekeri önlemek için yeterli miktarda karbonhidrat alımı ile egzersizden hemen sonra restore edilebilir. Sheri Colberg, Ph.D., FACSM'e göre, egzersizden sonraki ilk 30 ila 60 dakika arasındaki süre, kaslarınızın insüline fazla ihtiyaç duymadan glikoz alabildiği kritik zamandır.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır