| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Besinsiz Yan Etkiler

Yiyeceklere erişememe, kendine empoze edilen açlık ya da hızlı ya da yeme bozukluğu nedeniyle yemek yemenin yan etkileri hem fiziksel hem de zihinsel olarak zarar verebilir. İnsanlar yiyecek almakta başarısız olduklarında, vücutları enerji için kullanmak üzere yağları parçalamaya başlar. Yağ bittiğinde, vücut ciddi sağlık komplikasyonlarına ve potansiyel olarak ölüme neden olan diğer hayati dokuları, kasları ve iç organları parçalamaya başlar.

Vücut Yağ Kaybı

Yeterince yiyecek tüketmeyenler önemli miktarda vücut yağını kaybetmek. Genel kilo kaybına ek olarak, yüzünde yağ kaybolur ve bu da batık bir görünüm verir. Cilt kuru, esnek olmayan, solgun ve ılık dokunabilir. Kemikler deriden çıkıntı yapabilir ve hem kas hem de yağ dokusunda bir israf ortaya çıkabilir (kaşeksi olarak adlandırılan bir durum). Aşırı miktarda vücut yağının kaybı ile kadınlar, adet görme ve kısır olma yeteneklerini kaybedebilir. Ketoasidoz denilen bir durum da vücudun enerjisini almak için hızla yağ yakması sonucu gelişebilir. Kanda yüksek miktarda asit birikebilir, potansiyel olarak koma veya ölüme neden olabilir.

Malnutrisyon ve Dehidrasyon

Yiyecek olmadan insanlar hayati protein almadıkları için ciddi yetersiz beslenme riski altındadır. vitaminler ve besinler. Susuzlaştırma ayrıca yeterli miktarda karbonhidrat ve yağ alımı olmadan da gerçekleşebilir. Susuz kalma belirtileri baş dönmesi, halsizlik ve idrarın koyulaşmasıdır. Kötü beslenme ve dehidrasyon, solunum yolu enfeksiyonları, körlük, böbrek yetmezliği, nöbetler ve kalp krizi gibi ciddi, bazen ölümcül koşullara yol açabilir.

Elektrolit Dengesizlikleri

yüksek veya çok düşük, vücut organları olması gerektiği gibi çalışmayı durdurur. Kötü beslenen kişi sağlıklı dişler, eklemler ve kemikler ve dengeli kan şekeri seviyelerini korumakta zorlanacaktır. Sinir ve kas dürtüleri de etkilenecek ve böbrekler ve kalp hasar görmüş olabilir, çünkü normal olarak yapamıyorlar. Bazıları böbrekler fazla sodyumun vücudundan kurtulamadığından ödem veya şişlik yaşayabilir.

Vitamin ve Mineral Eksiklikleri

Temel vitamin ve iz minerallerindeki eksiklikler vücudun çeşitli şekillerde bozulmasına neden olabilir. . Yemek yemeyen insanlar saçlarını kaybetmeye başlayabilir ve tuttukları saç seyrek, kuru ve kırılgan hale gelebilir. Tırnakları da kırılgan hale gelir ve derileri kuru ve sert hisseder. Bazıları yumuşak, tüylü kılların yüzünde, kollarında ve sırtında büyümeye başladığı lanugo olarak bilinen bir durum geliştirebilir.

Zihinsel ve Davranışsal Yan Etkiler

Yiyecek almamak zihinsel işlevlerde sorunlara yol açabilir ve ruh halindeki ve davranıştaki bozukluklar. Uykusuzluk, yorgunluk, hiperaktivite, sinirlilik, ilgisizlik ve tepkisizlik (sersemlik) gibi yan etkiler görülebilir. Düşük kan şekeri (hipoglisemi) - yememenin diğer bir yan etkisi - zihinsel bozulmaya da neden olabilir.

Kan Basıncı Sorunları

Bazen açlıktan kaynaklanan elektrolit dengesizliklerinin ve vitamin ve mineral eksikliklerinin bir yan etkisi olarak tansiyon ile ilgili sorunlar oluşabilir. Bir kişi düşük tansiyon (hipotansiyon), yüksek tansiyon (hipertansiyon) veya ortostatik hipotansiyon (otururken veya ayakta dururken kan basıncında ani düşme) gelişebilir.

Kan Şekeri Problemleri

Yemek yemeyen kişiler Yeterince yiyecek, hormonal dengesizliklerin neden olduğu kan şekerlerinin düzenlenmesinde ciddi sorunlar yaratabilir. Hipoglisemik (düşük kan şekeri), hiperglisemik (aşırı kan şekeri) ve hatta diyabetik hale gelebilirler. Bu durumlar karaciğer veya böbreklerle ilgili sorunlara ve dolaşım, nörolojik ve immün sorunlara neden olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com