| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Probiyotikler ve Balık Yağı

Probiyotiklerin ve balık yağının çok sayıda etkileyici sağlık faydası vardır, bu yüzden mevcut en popüler takviyelerin ikisidir. Ayrıca diyet kaynaklarında da bulunabilirler. Her birinin kendine özgü sağlık yararları vardır ve birbirleriyle birlikte kullanılması gerekmez. Risklerden veya olası yan etkilerden kaçınmak için, herhangi bir yeni takviye almadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.

Probiyotik Geçmiş

Küçük mikroorganizmalar doğal olarak vücudunuzda yaşar. Sindirim sağlığını destekler ve zararlı bakterileri önleyebilirler. Probiyotik terimi, bazı yoğurt ve miso gibi bazı gıdalarda bulunan canlı mikroorganizmaları belirtir. MayoClinic.com en sık ishal, irritabl barsak sendromu ve diğer gastrointestinal rahatsızlıkların tedavisinde kullanıldığını belirtir. Ayrıca mantar enfeksiyonları, çocukluk egzaması, soğuk algınlığı ve mesane kanserinin tekrar ortaya çıkmasını önlemek için de kullanılabilirler.

Probiyotik Öneri

Diyet kaynakları arıyorsanız, diyetinize probiyotik eklemenin basit bir yolu günlük olarak canlı ve aktif kültürleri içeren sade, yağsız yoğurt tüketmektir. Düzenli veya sindirim sistemi sağlığını geliştirmek için reklamı yapılan bazı markalar ek probiyotiklerle bile güçlendiriliyor. Takviye almayı seçerseniz, dozaj talimatlarına bakın veya ilk doktorunuza danışın. Miktar kullanım nedeninize göre değişir. En sık görülen yan etkiler gaz, mide ve ishaldir.

Balık Yağı Arkaplan

Balık yağı, EPA ve DHA'ya daha da bozulabilen omega-3 yağ asitlerini içerir. Kardiyovasküler sağlığı teşvik ederler ve romatoid artrit gibi kronik enflamasyonun neden olduğu rahatsızlık semptomlarının önlenmesinde veya hafifletilmesinde faydalı olabilirler. Amerikan Kalp Birliği'ne göre, somon balığı omega-3 yağ asitlerinin en yüksek konsantrasyonlarından birine sahip. Uskumru, ringa balığı, alabalık, sardalye ve ton balığı da iyi bir omega-3 yağ asidi kaynağıdır.

Balık Yağı Tavsiyesi

Amerikan Kalp Birliği, sağlıklı yetişkinlerin diyet kaynaklarıyla omega-3 tüketimini artırmasını önerir. . Bunu yapmak için haftada en az iki kez balık yemeyi deneyin. Civa ve diğer kirletici riskleri nedeniyle, hamile kadınlar ve küçük çocuklar balık tüketimini sınırlamalı ve köpekbalığı ve kılıçbalığı gibi cıvadaki yüksek balıklardan uzak durmalıdır. Koroner kalp hastalığı riski taşıyan insanlar, omega-3 yağ asitleri bakımından zengin bir diyetin yanı sıra günde 1 g EPA ve 1 g DHA tüketmelidir. Trigliseritleri yüksek olan kişilerin günde 2 ila 4 g EPA ve DHA kullanmaları tavsiye edilir. Yüksek dozda balık yağı alınması aşırı kanamaya neden olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com