Vücudunuz, beslenmenizdeki besinleri emmek için sağlıklı sindirime güvenir. Besinler, vücudunuzun enerji elde etmek için işlemesi gereken proteinler, yağlar ve karbonhidratlar olarak depolanan kimyasal enerji içerir. Yiyeceklerin çoğu, sindirim sırasında salınan ve vücudunuz tarafından emilen vitamin ve mineraller gibi başka besinleri de içerir. Sağlıklı sindirim ve metabolizma vücudunuzdaki bazı kimyasallara dayanır ve başlangıçta diyetinizden elde edilen vitaminler diğer gıdaların uygun şekilde sindirilmesini sağlar.
Vitamin B-1
Sindirim için önemli bir vitamin B'dir. 1 veya tiamin. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi, tiaminin, dokularınıza doğru sindirim için gereken yakıtı sağlayan ATP kimyasal kimyasal oluşumuna yardımcı olduğunu açıklar. Ek olarak, B-1 vitamini bağışıklık sisteminizi güçlendirir, sizi sağlıklı tutar ve sindirim sisteminizi etkileyebilecek hastalıkları önler. Tam tahıllı gıdalar, domuz eti ve organ etleri ve pilav gibi B-1'in zengin besin kaynaklarını yemek, tiamin eksikliğini önlemeye ve iyi sindirimi arttırmaya yardımcı olabilir.
Vitamin B-3
Yardımcı olabilecek bir vitamin sindirimde B-3 veya niasindir. Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'ne göre, B-1 vitamini gibi, B-3 de diyet proteinlerinin, karbonhidratların ve yağların parçalanmasına ve sindirilmesine yardımcı olur. Ek olarak, niasin vücudunuzdaki hormon seviyelerini düzenler, hormon dengesizliklerini önleyerek genel sağlığınızı korumanıza yardımcı olur. Niasin eksikliğini önlemeye yardımcı olmak için diyetinize bol miktarda B-3 vitamini kaynağı olarak pancar, balık, bira mayası ve yerfıstığı koyun.
B-12 Vitamini
Kobalmin veya B-12 vitamini de sağlıklı beslenir sindirim. B sınıfı vitaminlerin en büyüğü olan kobalmin enzimlerin aktivasyonuna yardımcı olur - sindirime yardımcı olan fonksiyonel proteinler ve vücudunuzdaki diğer birçok fonksiyon. Oregon Eyalet Üniversitesi'ndeki Linus Pauling Enstitüsü, B-12'nin, L-metilmalonil-CoA mutazı adı verilen protein ve yağ sindirimi için gerekli olan bir enzimi aktive etmede kilit bir rol oynadığını göstermektedir. Midye, istiridye ve somon gibi B-12 vitamini bakımından zengin gıdalar tüketmek kobalmin eksikliğini önlemeye ve sindirimi uyarmaya yardımcı olabilir.
Vitamin C
Ayrıca askorbik asit olarak da adlandırılan C vitamini de sindirimi destekler. Çilek, ıspanak, narenciye ve kırmızı biber dahil olmak üzere birçok meyve ve sebzede bulunur, C vitamini sağlık için çok önemlidir. Linus Pauling Institute, C vitaminin vücudunuzda bir antioksidan olarak çalıştığını ve reaktif oksijen türleri olarak adlandırılan zararlı kimyasallara karşı korunmaya yardımcı olduğunu bildirir. Bu "serbest radikaller" bir sindirim ürünü olarak oluşabilir. Sonuç olarak, yeterli C vitamini alımı, metabolizmanın atık ürünlerini elden çıkarmaya yardımcı olarak, sindirim sisteminizi sağlıklı ve en uygun seviyede tutabilmek için uygun sindirimi teşvik edebilir.